Korcsolya és hófánk

2023.12.06. 07:02

Bábolnán hangolt Veszprémre Joulupukki: ő avatja majd fel a téli csodavilágot

Hófánkpálya és korcsolyapálya nyílik december 8-án a Gyárkertben, amit az igazi finn Mikulás nyit meg. Ezen a napon a pályákat díjmentesen lehet használni. Joulupukki Bábolnán óriási hangulatban már találkozott gyerekekkel, de a Balatonnál is járt már az elmúlt napokban.

Veol.hu

Az igazi finn Mikulás nyitja majd meg a Téli Gyárkertet

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Viszló Balázs

December 8-án Veszprémbe érkezik az igazi, finn Mikulás, aki a hét elején Bábolnán „hangolódott” a gyárkerti látogatásra. Mint azt testvérlapunk, a Kemma.hu megírta, Joulupukki látványosan feldíszített kamion érkezett a városba, de egy fényfüzérekkel ellátott tűzoltókocsi is kísérte. Nem csupán a gyerekek, a felnőttek is igyekeztek minél közelebb kerülni a Mikuláshoz, aki finn nyelven köszöntötte a kicsiket.

– A gyerekek szeme úgy csillog, mint karácsony éjszakáján az ég. Legmelegebb üdvözletemet hoztam el nektek a hideg Lappföldről. Fontos tudnotok, hogy minden gyermek jó, rossz gyerekek nincsenek, csak rosszabb napok. Törődjetek másokkal és öleljétek át egymást! – mondta a fehérszakállú, aki Veszprémbe egyébként szinte hazajár.

2019-ben például arról beszélt, hogy százéves kor alatt alatt mindannyian gyermekek vagyunk, majd kijelentette:

Joulupukki és Veszprém között örök a szeretet! 

Nem véletlen egyébként ez a nagy szeretet, a finn Mikulás ugyanis Veszprém finn testvértelepülésén, Rovaniemiben él. A Sonline beszámolója szerint egyébként a Balatonnál kedden már tiszteletét tette, a Vaol pedig arról ír, hogy hetedikén Szombathelyre látogat majd a fehérszakállú, hogy 8-án már Veszprémbe érkezzen. 

A nyár népszerű szórakoztató központja, a Gyárkert Kultúrpark december 8-ától mesevilággá változik, ahol akkor is téli kikapcsolódás vár, amikor a természet épp nem úgy akarja - ígérik a szervezők. A hangulatot meleg italokkal, sült gesztenyével, kürtőskaláccsal és más finomságokkal fokozzák. 

Nyisd meg a Téli Gyárkertet magával Joulupukkival és a manóival − így invitálnak a hófánk- és jégkorcsolyapálya megnyitójára a Veszprém-Balaton 2023 oldalán. Facebook felületükön pedig egy vicces videót is közzétettek erről, kedvcsinálás gyanánt. 

A finn Mikulással országszerte találkozhatnak a gyerekek, hogy pontosan hol, arról ebben a cikkünkben írtunk részletesen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában