Örömteli viszontlátás

2019.12.03. 07:00

Joulupukki, a finn Mikulás szinte hazajár Veszprémbe

Hétfőn reggel a hó, délután pedig Joulupukki, a finn Mikulás is megérkezett Veszprémbe.

Juhász-Léhi István

20191202 Veszprém Kossuth utca. A finn mikulás látogatása Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A lappföldi nagy szakállú immár tizennyolcadszor jött el a gyerekekhez, akik énekszóval köszöntötték a Kossuth utcán a várva várt vendéget. „Nagyon várom a Mikulás bácsit! Anya hozott el. Még nem találkoztam vele, biztos nagyon jó lesz. Igen, jó leszek. És vagyok” – mindezt az ötéves Kevin mondta el egy szuszra, és már húzta is a színpad elé édesanyját.

Hegedűs Barbara, a város alpolgármestere elmondta, nagyon örül, hogy idén is Veszprémben köszönthetik a Finnországból érkezett Mikulást, hiszen az egyik legizgalmasabb ünnep előtt állunk. Már csak azért is, mert minden bizonnyal mindannyiunknak van egy története arról, amikor gyerekként vártuk az érkezését.

Joulupukki is örült, hogy ismét Veszprém vendége lehetett. Mint elárulta, szinte hazajár a városba. Tizennyolc év nagyon hosszú idő, de hihetetlenül gyorsan elszállt.

– Mindig el szoktam mondani, hogy százéves kor alatt alatt mindannyian gyermekek vagyunk – mondta mosolyogva Joulupukki. – Úgyhogy elmondhatjuk, hogy 18 évesen nagyon fiatalok vagyunk, és boldog vagyok, mert a veszprémi gyerekek igazán jószívűek – jelentette ki.

Elmesélte a gyerekeknek, hogy amikor Finnországból elindult a rénszarvasaival, még nagyon meleg volt Magyarországon, ám hazájában már térdig ért a hó. Ezért úgy gondolta, hogy meglepi a várost hétfőn egy hóeséssel.

Kiderült, idén nagyon sok helyre látogat majd el Joulupukki – a Mikulásgyárba is –, ahová szintén szeretne meglepetéseket vinni az arra rászorulóknak.

– Joulupukki és Veszprém között örök a szeretet! – jelentette ki a Mikulás, majd a finn hagyományok szerint érettségizősapkát ajándékoztak a piros ruhás vendégnek, melyet a Kukkantó Baráti Kör Egyesület adott át, és következhetett a közös fotózás sok-sok gyermek örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában