Segíti a tanulást

2023.12.07. 14:47

Laptopokat adtak gimnazistáknak Balatonfüreden

Ünnepélyes körülmények között laptopokat adtak át Balatonfüreden a Lóczy Lajos Gimnáziumban december 6-án, szerdán, melyen részt vett Gáspár Ákos önkormányzati képviselő is.

Kovács Erika

Duna Katalin iskolaigazgató (balról, fehér felsőben) és Fenyvesi Zoltán tankerületi igazgató (jobb oldalon) az átadáson

Forrás: Képviselői iroda/Gáspár Ákos

Fenyvesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója felidézte, a koronavírus-járvány idején, amikor online oktatás lépett életbe, akkor szembesültek az illetékesek a nehézségekkel. Akkor lehetett látni, hogy a laptopok milyen jelentős mértékben segítik az oktatást és a tanulást. Csakhogy nem mindenki rendelkezett ezzel az eszközzel, és akkor született meg az elhatározás, hogy ezen változtatni kell. A beszerzést pályázattal valósították meg, így vásárolták, illetve vásárolják meg ezeket az eszközöket diákoknak, iskoláknak, pedagógusoknak. 

A cél az, hogy 2025-re minden felső tagozatos általános iskolás és valamennyi középiskolás saját laptoppal rendelkezzen. A folyamat 2022-ben kezdődött, tavasszal az 5. és 6., valamint a 9. osztályosok kapnak gépet. Ezúttal 140 ezer laptopot adnak át az ország 3000 iskolájában azoknak, akik regisztráltak a KRÉTA-rendszerben, ami december 15-ig várja még a jelentkezőket. A sümegi, a tapolcai és a balatonfüredi járás iskoláiban 344 tanuló regisztrált, és összesen 649 gépet adnak át diákoknak, szülőknek, pedagógusoknak, illetve az iskoláknak. Balatonfüred iskoláiba 135 laptop kerül, a Lóczy-gimnáziumba 51, az Eötvösbe 43, a Radnótiba 39, a Feketébe kettő darab. 

Örömmel beszélt az eseményről Duna Katalin. A gimnázium igazgatója aláhúzta, ezentúl még több diáknak lesz gépe, ugyanis eddig a diákok felének volt laptopja, illetve hordozható számítógépe. Cél, hogy mindenkinek legyen saját gépe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában