21. századi futáreszközök

2024.01.16. 21:00

Megújítják a PDA-készülékeket a csomagkézbesítésben

A Magyar Posta Zrt. frissen beszerzett eszközei Android alapú operációs rendszerrel működnek, hasonlóan egy felső kategóriás okostelefonhoz, azonban vonalkód-olvasóval kiegészítve igazi 21. századi futáreszközök. Jelentősen gyorsítják, könnyítik a küldemények kézbesítését, átvételét. Az új eszközöket a logisztikai terület fokozatosan veszi használatba.

Benkő Péter

Forrás: Magyar Posta

A beszerzett PDA-eszközök a futáralkalmazással megkönnyítik a csomagkézbesítők munkáját, hiszen beépített fizetési, valamint online bizonylatadási funkciót is képesek ellátni, miközben telefonként is használhatók. A szolgáltató ütemezetten, összesen mintegy ezerhatszáz darab új PDA-val frissíti kézbesítői eszközparkját, ezzel együtt cseréli a már elavult eszközöket. A új eszközöket a Csomaglogisztikai Digitális és Üzletfejlesztési Igazgatóság szerezte be, majd nemrég szimbolikusan is átadta használatra a logisztikai területnek – közölte a posta. A vállalat több mint tíz éve használ digitális készülékeket a kézbesítésben, lehetővé téve a küldemények valós idejű, teljes körű nyomkövetését, azt, hogy a küldemények kézbesítésének folyamatáról az ügyfelek online informálódjanak. Az új PDA-k ergonómia szempontból is megfelelnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában