Tüzérek

2024.01.29. 17:16

Örömteli találkozás több mint három évtized után

Az egykori Magyar Néphadsereg 7025 számú 152 milliméteres önjáró ágyútarackos tűzérosztály és jogutód szervezetei katonái tartottak találkozót a közelmúltban Várpalotán, s emlékeztek meg az 1994-es aknavetőcső-robbanásban elhunyt bajtársukról, Kránitz Antal őrnagyról.

Szabó Péter Dániel

A találkozó a Kossuth-laktanyában indult, ahol a 30 évvel ezelőtti tragédia emlékművénél helyeztek el virágokat a nyugállományú katonák Kránitz Antal özvegye társaságában – tájékoztatta lapunkat Mészáros Géza nyugállományú ezredes, a várpalotai tüzérorsztály egykori parancsnokhelyettese.  

– A baráti találkozó ezt követően Várpalota legszebb részén, a Mandulásban folytatódott. Ami ezek után történt, az leírhatatlan. Annyi szeretetet és jó szót kaptunk Juhász Kálmán nyugállományú őrnaggyal, Krizsán Tibor nyugállományú alezredessel és Lakics László nyugállományú századossal a jelenlévőktől, amire nem is számítottunk. Ez a legszebb elismerés, amit egy vezető kaphat a mára meglett szülőktől, nagyszülőktől, kiváló és sikeres, az élet dolgait megoldó és sok vihart megélt emberektől. Jó lélekkel és tisztelettel gondolunk és emlékezünk mindenkire, aki akár tisztként, tiszthelyettesként, akár sorkatonaként valaha is szolgált a 152 mm-es önjáró ágyútarackos tűzérosztálynál – mondta el lapunknak Mészáros Géza, akitől megtudtuk, terveik szerint minden évben találkoznak majd egykori katonatársaikkal Várpalotán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában