Csapda

2024.01.11. 17:00

Szigliget is megkapta az engedélyt a belterületi vadelejtésre

Megkezdik a vaddisznók csapdával történő elfogását és kilövését Szigliget belterületi részein a rendőrség által kiadott engedély alapján.

Szijártó János

Erről Balassa Dániel tájékoztatta a lakosságot a település közösségi felületén. Mint megtudtuk, két csapdát helyeztek el, az egyik a Csonkatorony melletti területen, a másikat a nádüzem környékén. Mindkét csapda megközelítése szigorúan tilos, hiszen egyrészt ez akár veszélyes is lehet, másrészt a befogás sikeressége is múlhat rajta. 

Korábban írtuk, hogy a hazai nagyvadlétszám országos szinten elérte azt a kritikus határt, amely tovább nem tartható, és egyre több települési önkormányzat keresi a megoldást, ami nem mindig egyszerű. A Balatoni Szövetség a szigligeti polgármester, Balassa Dániel kezdeményezésére a közelmúltban az agrárminiszterhez fordult ez ügyben. 

A polgármester lapunknak azt nyilatkozta, hogy az önkormányzatoknak nincs eszközük arra, hogy saját hatáskörben megoldást találjanak a nagyvadak okozta problémák, károk megszüntetésére, ezért kérték a segítséget. Most végre Szigliget is megkapta az engedélyt a belterületi vadelejtésre, így bizakodhat a lakosság az ezzel összefüggő egyre növekvő problémák megszűnésében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában