Ízes desszert

2024.01.15. 20:00

Téli csemege árva állatoknak: fenyőfákat vittünk a devecseri menhelyre (képgaléria, videó)

Fenyőfákat vittünk a mentett háziállatoknak a devecseri Meggyeserdei Menedékre január 15-én, hétfőn. A gyűjtés Kovács Erika, lapunk újságírója kezdeményezésére nagy összefogással és rövid idő alatt valósult meg. Jelentős mennyiségű fát, zömében nordmann fenyőt adományozott a veszprémi Mártai Péter, Happ Olivér, a márkói Happ Kft. tulajdonosa pedig vezetővel együtt szállítójárművet biztosított, szintén ingyenesen. A fák fel- és lepakolása is önkéntes alapon történt.

Kovács Erika

Örömmel fogyasztották a téli csemegét az állatok

Fotó: Fülöp Ildikó

Mártai Péter Veszprémben száz darab megmaradt fenyőfát ajánlott fel a menhelynek, amit Péter, Szalay Imre, a Happ Kft. egyik transzporterének vezetője, Fülöp Ildikó, lapunk fotóriportere és Kovács Erika újságíró pakolt fel az autó zárt platójára. Az adományt a devecseri Meggyeserdei Menedékre a három férőhelyes járművel Imre és lapunk képviselői vitték el az árva állatoknak, ahol a fákat Minárcsik Sándorral, a menhely alapítójával, vezetőjével és Minárcsikné Glück Szilviával együtt szedték le és helyezték el egymás mellé az udvaron. A menhelyen sokféle mentett állat él egymás mellett szeretetben, békében, akiknek nagy törődésben, gondviselésben van részük. Sándorék és önkénteseik nemcsak házi kedvenceket, így kutyákat, macskákat mentenek, hanem borjút, pónilovat, kecskéket, lovat, szamarat, baromfikat, különféle madarakat, nyulakat, teknőst. Külön gondot fordítanak a beteg és kidobott állatokra, a kölykökre, amelyeknek külön melegített körülmények között biztosítanak helyet. 

Rendszeres az orvosi ellenőrzés, a nyílt napok, a kutyasétáltatás. Él náluk többek között egy háromlábú kutya is, amelyet így dobtak utcára, évek óta nem fogadják örökbe, de a menhelyen minden szeretetet és törődést megkap, ami csak lehetséges. 

A magunkkal vitt fenyőfáért valósággal összevesztek az állatok, pedig bőven jutott belőle mindenkinek, és még későbbre is sok marad belőle. Azt, hogy ez a növény több állat téli csemegéje, Minárcsik Sándortól tudtuk meg. Sándor és felesége, Szilvia meghatódva vette át az adományt, majd azt mondták, nekik minden fillér és minden adomány valóságos kincs, aranyat ér, nagyon örülnek neki, mert ezzel is az árva állatokon segítenek. 

A fenyőfa téli finomság sok állatnak, ezért nagyon örültek a szállítmánynak, amit Mártai Péter ajánlott fel Veszprémben. – Az összes maradékot odaadtam, mert szívemen viselem én is az állatok sorsát, főként, ha gazdátlan, árva állatokról van szó, akik nem tehetnek arról, hogy így jártak az életben. 

Happ Olivér Balatonfüreden élő üzletember azt mondta, nagy örömmel biztosított vezetővel együtt járművet a szállításhoz, mert ő maga és családja is nagyon fontosnak tartja a felelős állattartást, az állatvédelmet. Erre tanítják feleségével, Líviával együtt gyermekeiket is. – Árva állatokon segíteni pedig külön felemelő érzés – mondta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában