Jelenleg is tart a jelentkezés a vándortáborokba

2024.02.11. 11:00

Bakonybél és Tihany látnivalóit is felfedezhetik a fiatalok

Jelenleg is tart a jelentkezés a vándortáborokba: április 30-ig száz szabad turnusra várja az érdeklődő diákok és pedagógusok jelentkezését a Vándortábor Program – közölte a Miniszterelnökség.

Veol.hu

A BringásVándor tábor útvonalai nem érintik vármegyénket, épp ezért lehetnek érdekesek az itt élő gyerekek számára

Fotó: MW-archív

A programban a VíziVándor, ZarándokTábor, ErdeiVándor és BringásVándor elnevezésű táborokban fogadják a fiatalokat. 

Az ErdeiVándor tábor egyik programja Bakonybélből, Szent Gellért remeteségének földjéről a Szömörke-patak mentén, a Kerteskői vadregényes szurdok 30-40 méteres sziklafalai között haladva indul. A táborozók meghódítják a Bakony legmagasabb csúcsát, a Kőris-hegyet, majd az Odvaskői-barlangot és a Pannon Csillagdát útba ejtve Táborhegyen át érkeznek Huszárokelőpusztára. Megtekintik a Bakonyi „Gyilkos”-tavat, a Szárhegyi kilátói és a Witt Lajos kilátópontot, mielőtt a bakonyi csodákkal telve visszaérkeznek Bakonybélbe. 

A  ZarándokTábor egyik útvonala a Tihanyi Bencés Apátságtól Aszófő, Vöröstó, Nagyvázsony, Városlőd és Bakonyszentlászló érintésével a Balaton-felvidék és a Bakony lélegzetelállítóan szép tájain át vezet a Pannonhalmi Bencés Főapátsághoz. A zarándoktábor szinte végig a Szent Jakab zarándokút nyomvonalát követi. Az út kihívását a két közel 26 kilométer es hosszú szakasz és a napnak kitett részek jelentik. A zarándoklaton Szent Benedek lesz a csoport lelki útitársa. A szállást Aszófőn, Vöröstón, Nagyvázsonyban jelölték ki. 

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár 2017-ben egy régi hagyományt felélesztve indította útjára a Vándortábor Programot, amelynek során a táborozók zarándokolva vagy két keréken, vízen vagy erdőben fedezhetik fel hazánk legkülönlegesebb tájait, idén új útvonalakon is – írták. A vándortáborok célja, hogy a sporton és a természetjáráson keresztül egészség- és környezettudatos életmódra ösztönözzék a táborozókat. 

A Miniszterelnökség kiemelte, a program eredményességét jelzi, hogy tavaly nyáron több mint 17 ezer felnőtt és gyerek vett részt a táborokban, így idén is hasonló érdeklődésre számítanak.

A jelentkezéssel kapcsolatos további részletek a Vándortábor Program internetes oldalán olvashatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában