Gyertyaszentelő boldogasszony

2024.02.05. 07:00

Kialudtak a karácsonyi fények Magyarpolányban

Ünnepélyesen kapcsolták le a karácsonyi fényeket Magyarpolány utcáin február másodikán, gyertyaszentelő boldogasszony napján este 6 órakor. 

Tisler Anna

Február másodika a  fény kiáradásának napja. Ez a fény töltse be egész évben szívünket, lelkünket, őrizzen meg bennünket mindaddig, amíg újraélhetjük a várakozás örömét – hangzott el az ünnepségen

Fotó: Gyarmati László / Napló

Grőber József polgármester köszöntőjében a Magyarpolányi hagyományok című könyvből idézve elmondta, hogy ez a nap volt a karácsonyi ünnepkör zárása, ekkor szedték le a karácsonyfát, szentelték meg a templomban a gyertyákat. Ez volt a szálláskeresés utolsó napja könyörgéssel, hálaadással. A II. vatikáni zsinat ezt a napot előrehozta január hatodikára, Jézus megkeresztelkedése napjára. 

Fotó: Gyarmati László / Napló

Az életünkben fontosak az ünnepek, amelyek együttes tevékenységre késztetik a közösség tagjait, azáltal összekovácsolják őket. Az ünnepek megszakítják a hétköznapok egyhangúságát. Február másodika a  fény kiáradásának napja. Ez a fény töltse be egész évben szívünket, lelkünket, őrizzen meg bennünket mindaddig, amíg újraélhetjük a várakozás örömét – hangzott el az ünnepségen. 

A kórus énekelt egy dalt, majd Meinczinger Attila képviselő lekapcsolta a karácsonyi fényeket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában