Hulladékgazdálkodás

2024.02.27. 07:00

Lakossági ügyfeleknek ingyenes a Várpalotai Hulladékudvar

Megnyílt a Várpalotai Hulladékudvar. Az elmúlt héten tartott kapunyitó rendezvényen kiderült: a hétfőtől szombatig nyitva tartó létesítményben lakossági ügyfelek ingyenesen helyezhetik el a hulladékot.

Szabó Péter Dániel

– A hulladékudvar megnyitása azért is kiemelten fontos, mert létrejöttével reményeink szerint jelentősen csökkenni fog az illegális szemétlerakás Várpalota bel- és külterületén egyaránt, hiszen bármely, bejelentett magyarországi lakcímmel rendelkező állampolgár ingyenesen leadhatja a különböző hulladékfajtákat – fogalmazott Campanari-Talabér Márta polgármester az átadóünnepségen. Hozzátette, a jelenlegi a beruházás első üteme, a szükséges edényzetet, a hulladék elszállítását a Várpalotai Közszolgáltató Nonprofit Kft. biztosítja. 

Nátrán Roland, a közszolgáltató cég ügyvezetője elmondta, szerdán hosszabbított nyitvatartással várják az ügyfeleket, és szombaton is lehet hulladékot leadni a létesítményben. Jobbra Campanari-Talabér Márta polgármester és Kontrát Károly országgyűlési képviselő
Nátrán Roland, a közszolgáltató cég ügyvezetője elmondta, szerdán hosszabbított nyitvatartással várják az ügyfeleket, és szombaton is lehet hulladékot leadni a létesítményben. Jobbra Campanari-Talabér Márta polgármester és Kontrát Károly országgyűlési képviselő
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Az 560 millió forint összértékű fejlesztés „A hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Várpalota város területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” elnevezésű projektben Várpalota önkormányzata és a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. konzorciuma valósította meg.

Elhangzott: a beruházás célja Várpalota város elkülönített hulladékgyűjtésének továbbfejlesztése. A házhoz menő elkülönített hulladékgyűjtési rendszer kiegészítése és fejlesztése valósult meg a beruházás során, egy összetett hulladékudvar létesítésével, valamint a hozzá szükséges infrastruktúrával és mérlegházzal. A telephely a Fehérvári út 7. szám alatt található.

Nátrán Roland, a Várpalotai Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatójában elmondta, a hulladékudvar nyitvatartási idejét úgy alakították ki, hogy a munkába járók számára is könnyen megoldható legyen a hulladéklerakás. Szerdán hosszabbított nyitvatartással egészen este hat óráig fogadják az ügyfeleket, de szombaton délelőtt is nyitva áll a létesítmény kapuja mindenki előtt. A cég munkatársai szakszerűen, a megfelelő tárolókban helyezik el a beérkező hulladékot, melyet az elszállítást követően a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. rendszerében részben újrahasznosítanak. 

– Szeretném hinni, hogy Várpalotán többségében vannak a jóérzésű és becsületes emberek, akik az ilyen fajta szemetet, amit a napi háztartási hulladékba nem tudtak elhelyezni, azt otthon tartották, és várták azt az évi két alkalmat, amikor ezt el tudták szállíttatni. Ezentúl az évi két alkalom helyett az esztendő majdnem minden napján rendelkezésre áll ez a lehetőség, s nem kell otthon tárolni az összegyűlt hulladékokat, legyen szó építőanyagról, elektromos hulladékról vagy épp autógumikról – hangsúlyozta Nátrán Roland. 

– A lerakó megnyitása egy újabb jelentős lépés annak érdekében, hogy a hulladékkezelés is olyan feltételek között történjék, mely a város érdekeit szolgálja. Mindenkit biztatok arra, hogy éljen a lehetőséggel, ami lakossági ügyfeleknek ráadásul teljesen ingyenes – mondta el Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője.

Várpalota önkormányzata elkötelezett híve az elkülönített hulladékgyűjtésnek, már 2006-ban elkezdték kiépíteni a házhoz menő elkülönített hulladékgyűjtési rendszert. A tervek szerint az idei esztendőben további eszközökkel, köztük egy járművel is bővül a hulladékudvar.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában