Távolságival helyben

2024.03.10. 07:40

A helyi utazást választók akár távolsági autóbuszokkal is közlekedhetnének Tapolcán

A város önkormányzata megkereste e célból a Volánbusz Zrt.-t, ahonnan nem érkezett elutasítás. A cég hajlandó szerződni az önkormányzattal annak érdekében, hogy a város közigazgatási területén belül a távolsági buszokon a helyi buszjáratokra szóló bérletek is érvényesek legyenek.

Tóth B. Zsuzsa

Hamarosan helyi utazást is választhatnak a tapolcaiak a távolsági autóbuszokon

Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Napló

Busa Csaba, a Volánbusz forgalmi régióigazgatója szerint a tapolcai közforgalmú, menetrend szerinti autóbusz-közlekedésben alkalmazott helyi díjtermékek a város közigazgatási területén közlekedő helyközi autóbuszjáratokon történő elfogadásának nincs jogszabályi akadálya.

Az engedmény minden helyi közforgalmi bérletest érint, de feltehetően főként a város két végén, a Dobó-lakótelepen és a diszeli városrészben élők örülnek majd a lehetőségnek. Dobó Zoltán polgármester Gáspár Andrást, a helyi autóbuszokat üzemeltető Városgazdálkodási Kft. igazgatóját kérte fel a társasággal kötendő szerződéssel kapcsolatos tárgyalások lefolytatására. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában