Nem jelentkezett a képért a kisorsolt nyertes

2024.03.19. 17:00

Keresik a festmény gazdáját

Még mindig nincs meg a gazdája annak a festménynek, amelyet tavaly ősszel sorsoltak ki az Egry József Emlékmúzeumba látogatók között.

Szijártó János

Amint azt Kulcsár-Székely Attila intézményvezető tájékoztatójából megtudtuk, Badacsonytomaj Város Kulturális Intézménye tavaly október 6-án kisorsolta Buday Mihály Az álmok végtelenek című festményét az Egry József Emlékmúzeumba látogatók között. A 40-es szám nyert, azonban decemberig senki nem jelentkezett a festményért. Ezért december 16-án a badacsonytomaji karácsonyi vásáron ismét sorsoltak, akkor a zöld alapon fekete csillagos 32-es került elő a kalapból. Azonban mielőtt nyilvánosságra hozták volna az új számot, december 17-én nagy meglepetésre jelentkezett az eredeti nyertes. Pár nap múltán  kiderült, hogy mégsem, hiszen nem a kék mintás 40-est húzták ki októberben. Így továbbra is a decemberi ismételt sorsoláson kihúzott zöld alapon lévő fekete csillagos 32-es szám a nyertes, aki június 22 előtt átveheti a képet.

A zöld alapon fekete csillagos 32-es gazdáját keresik, ő nyerte meg Buday Mihály Az álmok végtelenek című festményét
A zöld alapon fekete csillagos 32-es gazdáját keresik, ő nyerte meg Buday Mihály Az álmok végtelenek című festményét
Forrás: Badacsonytomaj Város Kulturális Intézménye

- Amennyiben ez a szerencsés nyertes sem jelentkezik, a következő sorsolást június 22-én, szombaton tartjuk a múzeumok éjszakáján - tette hozzá Kulcsár-Székely Attila. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában