Településfejlesztés

2024.03.29. 18:00

Megújul az óvoda épülete Kapolcson

A község Önkormányzata a Terület- és Településfejesztési Operatív Program keretében sikeresen pályázott a helyi egykori óvodaépület energetikai felújítására. A több mint 50 millió forintos pályázati támogatásból elkészül az épület fejlesztése. Folyamatban van a teljes hőszigetelés, a nyílászárócsere, a héjazatcsere és a gépészeti felújítás.

Tóth B. Zsuzsa

Az egykori óvoda épülete hőszivattyút, napelemeket kap, akadálymentesítik. A falak között közösségi célra terveznek létrehozni jól felszerelt mintakonyhát, ahol például az élelmiszer-tartósítással ismerkedhetnek meg majd az érdeklődők.

Készül az óvoda épületének felújítása
Készül az óvoda épületének felújítása
Fotó: önkormányzat

Az önkormányzat szeretne így rávilágítani a helyben megtermő zöldség, gyümölcs hasznosítási lehetőségeire. De a helyet kibérelheti bárki, például disznóvágás céljára. Az udvar kialakítása szintén a tervek között szerepel. Márvány Péter polgármester elmondta, hogy a felújítás része az önkormányzat ingatlanfelújítási programjának, amelyben a környezetbarát, megújuló energiát hasznosító megoldások részesülnek előnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában