Zircre készülnek a hazai biciklizők legjobbjai

2024.04.19. 11:00

Hatvannal száguldanak a bringások lakott területen a Bakonyban – szabad lesz, május 12-én az autósforgalmat korlátozzák

A Magas-Bakony legszebb részein halad majd el a hazai kerékpárversenyzők legjobbjainak mezőnye és a Zircről induló, majd oda visszaérkező futam kétségkívül jót tesz a bakonyi kisváros és a biciklisport hírnevének, népszerűsítésének. Ám a környékbelieknek és a Balatonról hazafelé tartóknak nagy biciklis forgalomra, lezárásokra, korlátozásokra kell számítaniuk a 82-es főúton is.

Rimányi Zita

Az I. Bioracer Zirc Grand Prix Országúti Mezőnyversenynek május 12-én, vasárnap Zircen, az Alkotmány utcában lesz a rajtja és egy darabig a 82-es főúton haladnak a városban a versenyzők, de hamar letérnek róla, Mór irányába fordulnak. Később a Bakony fővárosának nevezett kisvárosba érnek vissza, egy gyönyörű helyen vezető kört megtéve. A városháza közelében alakítják ki a célt. 

Most Zircre készülnek a hazai biciklizők legjobbjai, képünk még tavaly készült a Tour de Hongrie versenyen
Most Zircre készülnek a hazai biciklizők legjobbjai, képünk még tavaly készült a Tour de Hongrie versenyen
Fotó: Nagy Lajos/Napló

A verseny pontos útvonalát főként a környéken lakóknak érdemes ismerniük, az Zirc után Nagyesztergárra, majd Dudarra, Cseténybe és Szápárra vezet. Utána Tés, Bakonynána és Olaszfalu következik, onnan megint a 82-esre fordulhatnak a versenyzők, hogy Zircre visszatérjenek. A városban tudomásunk szerint több kört is megtesznek. Így a hétvégén a Balatonról Győrbe hazaindulóknak is érdemes erre számítaniuk. 

Ezen a szép részen, a gesztenyefasor ágai alatt is elhalad a kerékpáros futam a Magas-Bakonyban
Ezen a szép részen, a gesztenyefasor ágai alatt is elhalad a kerékpáros futam a Magas-Bakonyban
Fotó: Rimányi Zita/Napló


Az I. Bioracer Zirc versenyt a zirci Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület szervezi meg a Magyar Kerékpáros Szövetség Ligakupa versenysorozatának állomásaként, ahogy korábbi cikkünkben erről már írtunk. A rendezők által közzétett felhívás szerint a biciklizők ötven-hatvan kilométer per órás sebességgel vagy ennél is többel haladhatnak a sík és a lejtős részeken, lakott területen belül is. Ezt az autósoknak, a gyalogosoknak is figyelembe kell venniük.

A futam ideje alatt, 11 és 16 óra között időszakos forgalomkorlátozásokra, terelésekre, zárásokra és megnövekedett kerékpáros forgalomra kell számítani. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában