Szabadidősport játékosan

2024.04.14. 16:15

Footgolf a Bakonyban – Rúgni kell a labdát, zászlóval jelölt helyekre célozva (videó)

Footgolf – lábgolfnak fordíthatjuk ennek a sportágnak a nevét. Focilabdával lehet játszani, a folyamata pedig a golfhoz hasonlít. Eplényben bemutatták a hétvégén, ki is lehetett próbálni. Szinte gyerekjátéknak tűnik, de azért ügyesség, fifika is kell hozzá.

Rimányi Zita

Tavasznyitó rendezvényen mutatkozott be Eplényben a Bakony Kapuja Egyesület. Az általa szervezett programon a közösségteremtés jegyében játéklehetőségek várták az érdeklődőket, többek között kipróbálhatták, milyen a footgolf. Kiderült, hogy családi programnak is jó, és a kisebbek is élvezhetik, hozzájárul a közösség, az összefogás erejének növeléséhez. Egyébként pedig egészen profi szinten is művelhetik versenyzők ezt a sportot.

Kisebbek is élvezhetik és egészen profi szinten is művelhetik sportolók a footgolfot
Kisebbek is élvezhetik, és egészen profi szinten is művelhetik sportolók a footgolfot 
Fotó: Rimányi Zita/Napló

A lényege, hogy minél kevesebbszer hozzáérve kell a zászlókkal jelölt helyekre eljuttatni a labdát, mindenkinek a sajátját. Szabadtéri sport, így kellemes időtöltés, látványos is, ha valaki csak szurkolni akar a játékosoknak. Akik űzik már egy ideje, azok tudják, hogy hódító útjára Hollandiából indult, ott jegyezték le a szabályait, 2009-ben két világszerte népszerű sportágból, a futball és a golf ötvözéséből alakult ki a footgolf.

Footgolf – A Bakonyban most szeretnék több helyen kedveltté tenni, elterjeszteni gyakorlatát. Ebben segített az eplényi bemutató is, amelyen kiderült, családi programnak is jó
Footgolf – A Bakonyban most szeretnék több helyen kedveltté tenni, elterjeszteni gyakorlatát. Ebben segített az eplényi bemutató is, amelyen kiderült, családi programnak is jó
Fotó: Rimányi Zita/Napló

Eplényben a szép, zöld, rövidre nyírt gyepen gurult golyó helyett a labda, amit lábbal indítottak el a játékosok, ütő nem kellett hozzá. A Bakonyban most szeretnék több helyen kedveltté tenni, elterjeszteni gyakorlatát. Ebben segített ez a bemutató, kipróbálási lehetőség is. Gyerekjátéknak tűnik, de azért ahhoz, hogy igazán jól műveljük, edzés, ügyesség szükségeltetik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában