Papírgyűjtés

2024.05.01. 18:22

Öt tonna papírt gyűjtöttek a zalahalápi diákok

A Csontváry Általános Iskola és AMI diákjai közel öt tonna papírt gyűjtöttek össze három nap alatt.

Tóth B. Zsuzsa

Az intézményben hagyomány a papírgyűjtés, azonban az utóbbi években a magas szállítási költség miatt ez elmaradt. Idén azonban a hulladékszállító céggel szerződve talált megoldást a problémára az iskola vezetése, ingyen kapták a konténert, amelyet aztán térítésmentesen elszállítottak. 

Három nap alatt megtelt a hatalmas konténer papírral
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

 

– Ezúttal igazán kitettek magukért a gyerekek és szüleik, akik már hónapok óta gyűjtötték a papírhulladékot. A diákok a cél érdekében még kilincseltek is egyes áruházaknál, hogy összeszedjék a régi szórólapokat és osztályuknak minél több papírt összegyűjtsenek. A bevétel ugyanis az osztályoké lesz majd, ők dönthetik el, hogy mire költik. Az iskola vezetésének terve, hogy a következő tanévben a régi gyakorlatnak megfelelően már újra őszre tegyük a pedagógiai szempontokból is igen hasznos tevékenységet – tudtuk meg Igaz Sándortól. Az igazgató hangsúlyozta, hogy a fenntarthatóság mellett a közösség fejlesztésének és a fejlődésnek egyik kiváló eszköze a papírgyűjtés. Összekovácsolja a gyermekeket, akik közösen járják ilyenkor a falut, amellett a szülők ugyancsak derekasan kiveszik részüket a szállításból, csomagok kötözéséből. Az iskolában külön versenyez ilyenkor az alsó és a felső tagozat, torta a díja a győztes osztálynak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában