Sok teendő van még

2024.04.05. 17:30

Közös ügyünk az állatvédelem

A kormányzat szerepvállalásáról, a társadalmi összefogásról, a rendőrség minden korábbinál hatékonyabb fellépéséről, az állatokat védő jogszabályról, a nemrég megjelent Állatvédelmi jog című könyvről, a hobbi, a haszon és a vadon élő állatok, valamint a menhelyek helyzetéről, a cirkuszokban élő állatokról, a szaporítókról, beszélt egyebek mellett Ovádi Péter.

Kovács Erika

Ovádi Péter: "Magyarországra jellemző az állatvédelem, ugyanakkor sok teendő van még ezen a területen"

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, országgyűlési képviselő kiemelte többek között az állatvédelmi témahét jelentőségét, utalt a felelős állattartásra, amelyben meghatározóak az óvodák, iskolák. Aláhúzta az ivartalanítás fontosságát, a fellépést a felelőtlen szaporítók, az állatviadalok ellen, méltatta a civilek munkáját, a kutyafuttatók szerepét. 

Kiemelte a Veszprémben működő Pumi Állatvédelmi Kompetencia Központ munkáját, méltatta a téli Balaton és az egészséges életmód mellett elkötelezett Balatoni Jegesmedvéket, akik jótékonysági hidegfürdőzést szerveznek számukra, amelyen a politikus is részt vesz Balatonalmádiban április 6-án. 

Azt mondta, Magyarországra jellemző az állatvédelem, ugyanakkor sok teendő van még ezen a területen. Ennek kapcsán beszélt további céljairól, különös tekintettel arra, hogy mind több céget, vállalatot szeretne bevonni az állatvédelembe, illetve arról, hogy családjában is él egy kutyus és egy nyuszi, akikre társként tekintenek, és meghatározóak életükben. 

− Közös ügyünk az állatvédelem, hangsúlyozta a kormánybiztos. Az interjút, illetve a podcast beszélgetést később teljes egészében közöljük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában