Túraajánló

2024.04.12. 18:00

Adnak egy utolsó esélyt a kucsmagombáknak a Bakonyban – hétvégi gombatúra

A Vadgomba – Kisalföld és Bakony csoport április 13-án, szombaton ad egy utolsó esélyt a kucsmagombáknak. Iharkút vagy Farkasgyepű környékére készülnek gombászni a tagok Győri Krisztina gombaszakellenőr vezetésével és szívesen fogadják a hozzájuk csatlakozókat.

Rimányi Zita

– Bízunk benne, hogy ezen a kiránduláson már talán fogunk ízletes kucsmagombát látni és meg tudjuk tanulni a felismerését – tudatta lapunkkal Győri Krisztina gombaszakellenőr, és kiderült az is, hogy a gombatúra távja ezúttal hosszú lesz, 9–12 kilométeres. A terep emelkedőkkel tűzdelt, helyenként bozótos, és egyre magasabb az aljnövényzet, ezért ez a kirándulás most tíz év alatti gyermekeknek és idősebbeknek nem ajánlott. 

Az ízletes kucsmagomba a Bakony egyik vadon termő ajándéka
A fattyú kucsmagomba a Bakony egyik vadon termő ajándéka
Forrás: Vadgomba – Kisalföld és Bakony

Az ízletes kucsmagomba a Bakony egyik ajándéka a vadon termők közül, és a túrázás már önmagában remek kikapcsolódás.

Az érkezés és az adminisztráció 9.45 és 10 óra között lesz, a program 15 és 16 óra között ér véget. Kosár, bicska, víz, szendvics, kullancsriasztó, naptej, réteges öltözködés és megfelelő lábbeli szükséges. Előzetesen a Vadgomba – Kisalföld és Bakony csoport felületein lehet jelentkezni. Azt nem szabad elfelejteni, hogy gombát elfogyasztani csak azután szabad, hogy azt gombaszakellenőrnek megmutattuk, átvizsgáltattuk, amit szedtünk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában