Cseresznyefa-virágzás

2024.04.12. 10:00

Zirci rózsaszín csodák és a cseszneki almavirág – Mutatjuk a Bakony tavaszi szépeit (képgaléria)

A japán díszcseresznye rózsaszín csodákkal rakta tele Zircet, többek közt a kórháznál, Cseszneken pedig az almafa virágai sorolhatók most a Bakony tünékeny szépei közé.

Rimányi Zita

Tavasz van, tudjuk, hogy ilyenkor van soron a gyümölcsfák virágzása, rengetegszer láttuk már, de mindig rácsodálkozunk erre a rövidebb ideig tartó különlegességre, amit nem lehet nem szeretni. Ezzel a látvánnyal érdemes feltöltekezni, erőt, jókedvet nyerni belőle. A kertészek tudják, a Bakonyban is.

Bő termést ígér a cseszneki cseresznyefa idén
Bő termést ígér a cseszneki cseresznyefa idén 
Fotó: Rimányi Zita/Napló


Megnézhetjük egészen közelről a gyümölcsfavirágokat a szirmok közé bújó rovarok mozgását követve, és megcsodálhatjuk kissé távolabbról is, amikor a faágak feketéje kontrasztot alkot a fehér cseresznyeszirmokkal. Egyben ez a tömeg szinte befogadhatatlanul sok gyönyörűség. S bő termést ígér a cseszneki cseresznyefa idén, mellette az almafa szintén – ezt mutatja a virágzás, de ezt még sok más befolyásolhatja.

A zirci kórháznál van ez a beoltott, így két színben is szirmot bontó szépség
A zirci kórháznál van ez a beoltott, így két színben is szirmot bontó szépség 
Fotó: Rimányi Zita/Napló

A zirciek közül többen is lefotózzák mostanában a japán díszcseresznyefákat. Jobb képek is készülnek a miénknél, de azért azt mi sem hagyhattuk ki, amelyik az Erzsébet-kórháznál található, azt a beoltottat, ami így két színben is szirmot bontó szépségnek nevezhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában