Rally Európa-bajnokság

2024.04.10. 15:33

Szélmalmok közelében száguldanak – A Bakony magasabb részét is érinti a veszprémi Rally Hungary

A V-Híd Rally Hungary egyik gyorsasági szakasza a Keleti- vagy Palotai-Bakony legmagasabban fekvő települése közelében halad el, ezért a tési polgárőrök a közlekedésbiztonság kapcsán praktikus tudnivalókra hívták fel a helyiek figyelmét, és mivel a környék népszerű túrázóhely, a kirándulókét is. Tumultus várható a túrázók parkolóhelyein is.

Rimányi Zita

Kiváló versenyzőkkel teletűzdelt népes mezőny méreti meg magát a 2024-es FIA Rally Európa-bajnokság nyitó futamán, az április 12-14-én tartandó V-Híd Rally Hungary-n, amelyre 24 ország párosai neveztek be. A veszprémi Rally Hungary utolsó napján, vasárnap a gyorsasági szakasz érinti Tést. A Tési Polgárőr Egyesület figyelemfelhívása szerint a településre közvetlenül a futam nem lesz hatással, mégis azt kérik a lakosoktól és a faluba látogatóktól, a régi szélmalmot felkeresőktől, hogy a Bakony és a Táncsics utcán, a Szabadság téren és a Petőfi utca közelében a gépjárműveiket úgy helyezzék el, hogy azok ne akadályozzák az esetlegesen beavatkozó segítő szervek vonulását. 

A tési kilátónál lesz a veszprémi Rally Hungary egyik nézői pontja
A tési kilátónál lesz a veszprémi Rally Hungary egyik nézői pontja
Fotó: Rimányi Zita/Napló

A Tés és Bakonynána közötti aszfaltos erdészeti utat 7.30 és 19.30 között a rendőrség lezárja, azon nem lehet majd közlekedni. A versenyautók a gyorsasági szakasz teljesítését követően Bakonynána irányába fognak tovább haladni. A zárás időtartama alatt a kék és piros túra útvonala a falu közelében nem látogatható, a bakancsos túrázók ezen a szakaszon a közlekedésbiztonság miatt nem tartózkodhatnak.

A Római-fürdő szurdoka, a vízesés Bakonynána felől közelíthető meg, de ott is az említett feltételek szerint érdemes elhelyezni az autókat, mert azon a településen is tumultus várható.

A kirándulók ezúttal nem csak a Tésről nyíló panorámában gyönyörködhetnek,  mert erre száguldanak a rali versenyzői
A kirándulók ezúttal nem csak a Tésről nyíló panorámában gyönyörködhetnek,  mert erre száguldanak a rali versenyzői
Fotó: Rimányi Zita/Napló


Ralirajongóknak azt érdemes tudni, hogy április 14-én, vasárnap a versenyautók Csőszpuszta irányából fognak érkezni és a főútról Tés irányába fordulnak. Mielőtt beérnének a településre, jobbra fordulnak az erdészeti murvás útra, ami a Széchenyi Zsigmond-kilátó irányába vezet. Ezt az útszakaszt a rendőrség lezárja, egy rendőrmotoros fogja biztosítani a forgalmi rend állandóságát Csőszpuszta és a bekötőút között – a tési polgárőrség tájékoztatása szerint. A közönség számára, nincs lehetőség arra, hogy a rajt felé besétáljanak. A bekötőúttal szemben lévő füves terület a szakmai személyzetnek van parkolóként kijelölve. A versenylátogatóknak más helyeket jelöltek ki gépjárműveik elhelyezésére, a kéktúra Tésről kivezető útvonaláról, az erdei büfé után megközelíthető egy füves parkoló. A parkolást követően a közönség a kéktúra útvonalán tudja gyalogosan megközelíteni a kilátónál található nézői pontot. Ezt érdemes figyelembe venni és egyébként a rali szombati napján Várpalotánál lesz egy gyorsasági szakasz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában