Rendkívül fontos partnerek

2024.04.27. 07:00

Megköszönte a veszprémi közgyűlés azoknak, akik vigyáznak ránk

Három olyan szervezet – több más szervezet mellett – beszámolója volt a csütörtöki veszprémi közgyűlés előtt, mint a rendőrség, a tűzoltóság, valamint a katasztrófavédelem. Az éves beszámolók mellett az is egyértelműen kiderült, hogy Veszprém számára rendkívül fontos partnerekről van szó.

Juhász-Léhi István

A törvény erejénél fogva kötelező, hogy beszámoljanak éves tevékenységükről az említett szervezetek. Ekkor, az áprilisi ülésen hallgatják meg önálló napirendként a képviselők ezek vezetőit.

Fotó: Facebook

– A legfontosabb üzenet minden veszprémi számára az, hogyha a biztonságról van szó, vagy prevencióról, akkor ez az a három szervezet – kiegészülve a mentőkkel –, amely a biztonságunkat biztosítja – fogalmazott Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz–KDNP). – Jó volt hallgatni, hogy a képviselők egyöntetűen megköszönték a rendőrségnek, tűzoltóságnak, katasztrófavédelemnek azt a tevékenységet, amit végeznek. 

Hozzátette, fontos, hogy jelen vannak, ráadásul nagyon jó számokat produkált az idei évben a városi rendőrkapitányság, hiszen a megyében ők lettek a legjobb iroda. A bűnügyi statisztikákat tekintve pedig szinte minden adatban csökkenés látható, illetve a hatékonyságban mindegyik esetben növekedést láttunk. Sőt, az év Veszprém vármegyei rendőre is egy veszprémi rendőr lett. 

– Büszkék lehetünk a rendőrség munkájára, és ha lehetőségünk van rá, nemcsak meghallgatjuk őket, hanem meg is köszönjük nekik azt az áldozatos munkát, amit végeznek -– mondta a városvezető, aki beszélt a katasztrófavédelmi kirendeltség tevékenységéről is. Úgy fogalmazott, az övék talán kevésbé látványos, viszont ahhoz, hogy biztonságban érezzük magunkat, az ellenőrzésnek, a szabályok betartatásának óriási jelentősége van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában