Állatvédelem

2024.04.27. 10:29

Nyílt napot rendeznek ma a veszprémi Pumi állatmenhelyen (videó, galéria)

Mozgalmas és nagyszabású nyílt napon, sok izgalmas programmal és meglepetéssel várják az állatbarát kicsiket és nagyokat Veszprémben ma, a Czink Vivien vezette Állatvédelmi Kompetencia Központban.

Kovács Erika

Az európai színvonalú menhely tavaly nyitotta meg kapuit, kutyák és macskák számára biztosítanak szerető átmeneti otthont, amíg az állatok nem találják meg végleges gazdájukat.

Nyílt napot rendeznek ma a veszprémi Pumi állatmenhelyen
Nyílt napot rendeznek ma a veszprémi Pumi állatmenhelyen
Fotó: Kovács Erika/Napló

A következő programokat kínálják ma: 

12:00-15:00 Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány a felelős állattartásról és az alapítványról szóló kvízzel érkezik (sok meglepetéssel együtt).
12:00-15:00 Julcsi Zoo Állateledel és Felszerelés Szakkereskedés is kitelepül, ahol van lehetőség minőségi tápok és felszerelések vásárlására akár gazdis kutyáknak , akár védenceink részére. Továbbá konzultáció is elérhető lesz náluk kedvenceink táplálásával kapcsolatban.
12:00-13:00 Gregor Bernadett Színésznő, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi tagja a felelős állattartásról és az állatvédelemről tart előadást és foglalkozást az érdeklődő gyermekek számára. Számos hazai színházban indult el a Művészek az állatvédelemért című projekt, amelyen belül a színházi előadások előtt a gyermekek interaktív módon tanulhatnak az állatok védelméről élő állatok társaságában.
12:00-13:00 Dog Action Team (Szentmiklósi Melinda és Tusjak Pál) és a Lédien Kutyaiskola Veszprém családi kutyás bemutatót és szolgálati kutyás bemutatót tart.
13:00-14:00 Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Alapítvány, Hirschl János kutyás bemutatója 
14:00-14:40 Felelős állattartás oktatás. Arra is lesz lehetőség, hogy megsétáltassuk a négylábúakat. 
Ha valaki nem tud részt venni a hétvégén a nyílt napon, az önkénteseket is mindig várják és az 50 órás közösségi szolgálat teljesítésére is van náluk lehetőség. Részletekről honlapjukon lehet tájékozódni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában