Ajka-Padragkút Táncegyüttes

2024.05.26. 14:33

Generációk táncoltak az ajkai gálán

Telt ház előtt tartotta hagyományos éves gálaműsorát a 67 éve alakult Ajka-Padragkút Táncegyüttes a Nagy László Városi Művelődési Központ színháztermében a napokban.

Tisler Anna

A legkisebbek is bizonyították tehetségüket a gálán

Fotó: Gyarmati László / Napló

A gála első részében a gyermekek és a szenior csoport tagjainak táncát láthatta a közönség, a második részben a felnőtt csoport lépett színpadra. 

A művészeti csoport tagjait és a nézőket Ajka Város Önkormányzata és Schwartz Béla polgármester nevében Dorner László alpolgármester köszöntötte. Az alpolgármester gratulált Ramasz László örökös aranysarkantyús táncosnak, akinek a kiváló szakmai tudását és elhivatottságát nemcsak a térségben, hanem az egész Kárpát-medencében elismerik. Az idén a kultúra kiváló művelőjeként önkormányzati kitüntetésben részesült. 

A tánccsoport alapítói felismerték, hogy a városban vannak olyan hagyományok és értékek, amelyekre érdemes alapozni. Azokat viszik tovább a jelenlegi tagok nagy elhivatottsággal. A táncosok a tudás mellett kapnak boldogságot, hiszen azt csinálják, amit szeretnek, jól érzik magukat, közösséghez tartoznak. Elkezdődött a gyermekek oktatása is, amely fontos és hasznos, valamint létrejött a szenior csoport is. A felnőtt csoport rendszeresen gyakorol. Munkásságukat számos díjjal ismerték el országszerte és határon túl is, amellyel a város hírnevét is öregbítik. Az oktató Fodor Eszter és Ramasz László. Az alpolgármester köszönetet mondott Bábics Valériának, a művelődési ház igazgatójának, aki biztosítja a próbákhoz a lehetőséget. 

A műsor előtt elhangzott, hogy a tánccsoport utánpótláscsoportjában 220 óvodás és iskolás táncol. Közülük a Ramasz László művészeti vezető által 2016-ban alapított Hömbölgő a nyitó darabban nyárádmagyarósi táncokat mutatott be. A Csurgó és a Pokol-lik együttesek negyedik osztályos tagjai az előadással búcsúztak az iskolai néptáncoktatástól. 

A műsor második részében a felnőtt csoport felszabadult, őszinte mulatása következett székely anekdotákkal, tanulságos történetekkel, a tájegység adatközlői, Máté Ibolya, Máté Dezső, Fábián Tímea és Varró Huba, segítségével. A zenét a Zagyva banda, Németh Dénes és Koncz Gergő szolgáltatta. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában