Közös gondolkodás

2024.05.24. 14:00

Közösségi tervezés – játszótérre, gyalogátkelőkre, térvilágításra lenne leginkább szükség az Egry-lakótelepén (képgaléria)

Közösségi tervezést tartottak az Egyetemváros Egry-lakótelepén, a Botev utca 4-es lakóépület mögött május 23-án. Az eseményen, melyen Porga Gyula polgármester és Csik Richárd önkormányzati képviselő is megjelent, a környékben élők részvételére számítottak elsősorban.

Benkő Péter

A polgármester arra világított rá, minden fejlesztés sikere azon múlik, mennyire elégíti ki a lakók igényeit, s nagyon fontos, milyen állapotban vannak azok a közösségi terek, ahol szabadidejüket töltik. Ezért van szükség a párbeszédre. – Volt több közösségi tervezés a város más lakótelepein, nemegyszer a környéken élők véleménye, igénye sem feltétlenül egyezett, emiatt lényeges, hogy ne csak a lakosság és a városvezetés, hanem a lakók egymás között is kommunikáljanak – hívta fel Porga Gyula a figyelmet.

Egy közösségi tervezésnél szükség van több oldalú párbeszédre – hangsúlyozta Porga Gyula
Egy közösségi tervezésnél szükség van többoldalú párbeszédre – hangsúlyozta Porga Gyula
Fotó: Fülöp Ildikó

Csik Richárd arról beszélt, jó tapasztalni, hogy az itt átadott játszótér kihasznált, mert a lakótelep fiatalodik, több a gyermekes család. – Igyekszünk erre reagálni, viszont a terület méretei, adottságai miatt a játszótérbővítésre is volna igény, főleg a kisebb gyermekek miatt, ehhez várjuk a javaslatokat, elképzeléseket.

Majd elhangzott, hamarosan rugós eszközök érkeznek a játszótérre, s már megvalósult a kerítés a lakóépületek irányában, aminek a lakók kimondottan örülnek. A képviselő tájékoztatta a megjelenteket arról is, hogy hamarosan elkészül a térvilágítás új lámpatestekkel ezen a helyen. Tervezik továbbá több gyalogátkelő kialakítását, az egyiket a Botev és a Paál László utca csomópontjában, a kiskertek irányában, viszont ez az autóbusz-megálló áthelyezésével valósulhat meg. A másikat az Egry és a Paál László utca kereszteződésébe. Ezenkívül távolabb, a Kemecse utcai zebrát kívánják biztonságosabbá tenni, valamint a Stadion–József Attila–Kiskőrösi utca csomópontjában is dolgoznak gyalogátkelő kialakításán.

A gyermekes családok a játszótérnek, a lakók a kerítésnek örülnek
A gyermekes családok a játszótérnek, a lakók a kerítésnek örülnek
Fotó: Fülöp Ildikó

Szóba került, hogy a Botev utcai házak mögötti területen áll egy épület, amely a város tulajdona maradt, ám jelenleg kihasználatlan; akár kerékpártárolóként is használhatnák a jövőben, viszont állaga és állapota, vizesedése miatt az elbontását javasolta a képviselő. Ezzel felszabadulna egy újabb terület, melyet megfelelő kialakítás után a kisebb gyerekek is birtokba vehetnének.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában