Nyárindító program

2024.06.17. 21:00

Levendulanap a Szent Borbála téren

Ötödik alkalommal rendezte meg a várpalotai Szent Borbála téren népszerű nyári programját, a levendulanapot a Rákóczi Telepi Baráti Kör. A civil szervezet célja, hogy az eseménnyel alkalmat teremtsenek a baráti összejövetelre és kötetlen beszélgetésekre.

Szabó Péter Dániel

A nyárindító program nyitányaként Zöld Istvánné Keresztury Dezső Levendula című versét szavalta el, majd a megjelenteket Einreinhof Attila köszöntötte. A Rákóczi Telepi Baráti Kör elnöke hangsúlyozta: az egyesület célja, hogy a rendezvényeiknek otthont adó Szent Borbála teret egyre virágosabbá, zöldebbé varázsolják. Pár évvel ezelőtt alakították ki az első levendulaágyásokat, és hamar meg is született a civil szervezet mára már hagyománnyá érett programjának, a levendulanapnak az ötlete. Az esemény hamar népszerűvé vált és mára üde színfoltja a város életének.

A Cserregő Néptáncegyüttes Recefice csoportja is fellépett a várpalotai levendulanapon
Fotó: Szabó Péter Dániel

Az elmondottakat jól példázta, hogy a Bartók Béla utca és a Muskátli utca találkozásánál kijelölt alkalmi rendezvényteret szinte teljesen megtöltötte a közönség, sokan kíváncsiak voltak a Cserregő Néptáncegyüttes Recefice csoportjának fellépésére. Szabó Gabriella tanítványai nem is okoztak csalódást, fantasztikus hangulatot teremtettek, egyben bemutatták azt is, hogy mennyit fejlődtek az elmúlt egy esztendőben. Közben Zergi Orsolya vezetésével a Szent Borbála-emlékműnél készültek a levendulacsokrok, Simon Andrásék pedig jófajta pincepörkölttel készültek „bányászos” vendéglátásként. A táncosok után a Rákóczi Telepi Baráti Kör rendezvényén debütált a néptáncegyüttes tagjaiból nemrég alakult Cserregő Folk Band. 

A helyszínen megtudtuk, a városrészi civil szervezet következő programja július 13-án lesz, akkor a Rákóczi Telepi Tagiskola udvarán főzőversennyel egybekötött mini Pléhcsárda napra várják majd az érdeklődőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában