Levendulavirágok a szörpben, a süteményen, zsályaízű fagyi, szirmok az éttermi fogásokon – divatossá váltak a gasztronómiában ezek a fűszerek, és a trendet követik a háztartások.
Generációk együttműködése és az integráció szép példája az Egészségügyi Nyugdíjas Klub és a Molnár Gábor Műhely Alapítvány évtizede tartó kiváló együttműködése, amelynek keretében a napokban ismét találkoztak a két társaság tagjai.
Levendulaszüretet tart a Molnár Gábor Műhely Alapítvány padragkúti intézményegysége. Az udvaron évek óta termő levendulát a megváltozott munkaképességű foglalkoztatottak gondozzák.
A tavalyi nagy sikerre való tekintettel, idén is lesz levendula koszorú kötés a MagyarProvence Levendulabirtokon (Monoszló, Zártkert 804.) július 10-én és 11-én.