Összefogással új otthon

2017.11.14. 07:30

A polgárőrség és a vöröskereszt birtokba vette a helyreállított devecseri épületet

A helyi polgárőrség és a vöröskereszt új otthonának helyet adó épület avatási ünnepségén Ferenczi Gábor polgármester úgy fogalmazott, hogy mérföldkőhöz értek.

Devecserben közös a polgárőrség és a vöröskereszt új telephelye. Kulturált körülmények közé kerültek Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A polgármester köszöntőjében megemlítette, három évbe telt, hogy a vörösiszap-katasztrófa előtt orvosi rendelőként üzemelő ingatlant apró lépésenként felújítsák. Az épületet 2015-ben vásárolta meg a város önkormányzata egy osztrák bankfióktól, három millió forintért.

– A felújítás lassú ütemben haladt, mert az önkormányzat nem kívánta a város költségvetését nagymértékben terhelni azzal, hogy rövid idő alatt egy nagyobb összeget fordít a munkálatokra. 2015-ben megtörtént az épület funkciók szerinti kialakítása, a kőműves munkálatokat Almási János végezte, főként önkéntes alapon. Tavaly a villamos hálózat teljes rendbetétele is megvalósult Varga László munkája által, 2017-ben pedig befejeződtek az épület felújítási munkálatai, Pölczmann István segítségével kialakították a fűtés rendszert és Somlai Balázsnak köszönhetően rendbe tették a vízvezeték hálózatot – mondta Ferenczi Gábor.

Devecserben közös a polgárőrség és a vöröskereszt új telephelye. Kulturált körülmények közé kerültek Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A polgármester bevezetője után Baráth Gábor, a Vöröskereszt Veszprém megyei igazgatója röviden elmondta, hogy az ingatlan átadással egy biztos helyszínt kap a szervezet, ahol véradásokat, egészségfejlesztési programokat, szűréseket tarthat majd, megteremtve ezzel a szervezet hosszútávú helyi jelenlétét. Dézsi János, a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség elnöke köszönetét fejezte ki, hogy polgárőr társai kulturált körülmények között végezhetik munkájukat.

Az átadó ünnepség végén Ferenczi Gábor szót ejtett még a jövőbeni tervekről. Az épület tavaszra várhatóan kap egy új külső megjelenést, valamint az udvart és a melléképületeket is rendbe teszik. Végül megköszönte még Magyar Károly, Somogyi Zsolt, Ughy Sándor, Zsigmond János munkáját. Az ünnepség a nemzetiszínű szalag átvágásával ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában