Természetjárók Napja

2017.09.24. 12:30

Dobogókőn elismert ajkai természetjárók

A hétvégén került megrendezésre a hagyományos 29. Természetjárók Napja Dobogókőn, amely a Magyar Természetjáró Szövetség kiemelt ünnepe.

Jákói Bernadett

A Dobogókőn kitüntetettek, köztük az ajkai természetjárók .

Ennek keretében adták át a megyei természetbarát szövetségek, tagszervezeteik által felterjesztett, szakosztályokban kiemelkedően tevékenykedő természetjáróknak az elismeréseket. A Veszprém megyei delegáció Ajkáról, Balatonalmádiból, Balatonfűzfőről, Veszprémből, a VMTSZ szervezésében külön busszal érkezett a rendezvényre.

A Dobogókőn kitüntetettek, köztük az ajkai természetjárók .

A MTSZ elnöksége Dobogókőn, a Báró Eötvös Lóránd Menedékház elötti téren, a rendezvényparkban felállított sátorban köszöntötte az ország különböző tájegységeiből, megyeiből a nagy eső ellenére is idesereglett természetjárókat, turistákat. Már hagyományosan, pontban 12 órakor harangkongatással kezdődött azon kitüntetések átadása, melyet az elnökség évente a tagszervezetek által felterjesztett turistáknak adományoz. Az ünnepséget Garancsi István az MTSZ elnöke nyitotta meg, majd Thuróczy Lajos tiszteletbeli elnök a XIX.- XX.századi eleji magyar turistaság legnagyobb ikonikus alakjának, a száz évvel ezelött elhunyt dr. Téry Ödön munkásságból, beszédeiből olvasott fel részleteket, köszöntve ezzel a XXI.század turista társadalmának képviselőit, méltatva a nagy elődök munkáját.

Ajkai természetjárók kitüntetéseikkel a fogadáson.Pajtli Sándor, Pajtliné Kerti Mária és Garbai Gábor vehették át az elismerő okleveleiket és az emlékérmet. (fotó: Jákói Bernadett)

A hivatalos megnyító után a megyei szövetségek, szakosztályok javaslata alapján , egyesületükben jeles tevékenységet végző természetjárók vehették át az országos elnökségtől elismeréseiket. Veszprém megyéből az ajkai Bánki Donát TE és az Ajkai Kórház SE felterjesztésére hárman érdemelték ki a kitüntetést: Garbai Gábor (Bánki TE) és Pajtli Sándor (Ajka Kórház SE)  a Természetjárás fejlesztéséért bronz fokokozatban, Pajtliné Kerti Mária(Ajka Kórház SE) Czárán Gyula Emlékéremben részesült. A programban az ünnepelteket az MTSZ díszebéddel vendégül látta. A Veszprém megyei turisták által szervezett külön autóbuszos program csókakői vártúrával és móri sétával ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában