sümeg

2018.02.14. 20:55

Idegenforgalmi reménységek az érettségiző diákok

Szabó Beatrix idegenvezetőnek készül, Tóth Ivett Virág pincérnek tanul tovább. A Kisfaludy gimnázium 12. osztályosai vették át január végén a Magyar Idegenvezetők Szövetsége éves közgyűlésén Budapesten az Év idegenforgalmi ígérete díjat.

Tisler Anna

Kaiser Mihály adja át az oklevelet Szabó Beatrixnak Fotó: Rózsa Zsuzsanna

Mindketten az utazás és turizmus fakultációt választották. Abból is tesznek érettségi vizsgát hatodik tantárgyként. Tanáruk, Szili Zoltán elmondta, a két diák szorgalmas, nyitott, érdeklődő, a tárgyi tudáson kívül azok a képességeik is megvannak, amellyel jó szakemberré válhatnak.

Kaiser Mihály adja át az oklevelet Szabó Beatrixnak Fotó: Rózsa Zsuzsanna

A Tapolcán élő Beatrix elmondta, családjában van idegenvezető, aki jelenleg Dubaiban dolgozik. Három havonta jön haza. Neki is tetszik ez az életforma, bár tudja, sok lemondással jár. Az iskolában németet és angolt tanul. Gyakorlati oktatást is kapnak, jártak Sümegen a Püspöki Palotában, ahol megkérdezték a dolgozókat a múzeum működéséről, jártak egy szállodában. Érettségi után Keszthelyen vagy Veszprémben szeretne továbbtanulni.

Ivett  Zalaszántón él, ahol a Sztupa valamint a vizimalom miatt gyakran találkozik turistákkal. Ő pincér szeretne lenni, érettségi után nappali tagozatos két éves képzésre jelentkezik. Úgy tervezi, hogy egy ideig német nyelvterületen dolgozik majd. Az utazás fakultációt célirányosan választotta, úgy gondolta, jó, ha van rálátása az idegenforgalom más területeire is. Örül annak, hogy egy évre tagja lehet az idegenvezetők szövetségének, tervezi, hogy részt vesz a kirándulásaikon, hogy az idegenvezető szakmát is megismerje.

Baráti kör elnök a díjalapító

Két évtizede választhatják a gimnazisták az utazás és turizmus fakultációt. Kaiser Mihály idegenvezető, a Kisfaludy gimnázium Öregdiákok Baráti Köre elnöke nyolc éve jutalmazza a tanévben legjobban teljesítő diákot az Év idegenforgalmi ígérete díjjal, amellyel a Magyar Idegenvezetők Szövetsége egy éves tagsága jár, valamint egy oklevél, amelyet Budapesten az éves közgyűlésen adnak át. Az eddigi jutalmazottak mindegyike idegenforgalmi pályán dolgozik, vagy szakirányú tanulmányokat folytat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában