elkészült a rendezvénynaptár

2018.03.12. 09:00

Események sorát tervezik az idei évre Sümegen

Az éves városi rendezvénynaptár elkészült, ebben az esztendőben is színes programok várják a közönséget a Kisfaludy művelődési központ eseményein.

Tóth B. Zsuzsa

A Kisfaludy-szüretet nagy érdeklődés kísérte Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A tervek szerint legközelebb április másodikán húsvéti játszóházba várják a gyerekeket a gyermekkönyvtárban, de a következő hónapban lesz újra Dunántúli Népzenei Találkozó, 11-én a magyar költészet napja alkalmából újra érkezik a népszerű Kávészünet zenekar a diákokhoz, a könyvtárban pedig Lukács Sándor tart majd előadást.

Az Al Ahram tánccsoport hastáncgálát rendez, 14-én és 15-én lesz a Dunántúli Táncverseny. amely immár két napon át várja a jelentkező csoportokat. Május elsején városi sportmajálist rendeznek, negyedikén lezárul az Emlékház Gesztenyevirág fotópályázata. Másnap Szent Flórián-napot tartanak, a Gesztenyevirág Fesztivál negyedikétől hatodikáig várja az érdeklődőket. Annak keretén belül az emlékházban szakmai előadás lesz, méhészeti és helyi termékek kóstolója vár mindenkit. A családoknak levendulajátszóházat szerveznek. A Szózat megzenésítésének 150. évfordulója alkalmából könyvtári órát tartanak a diákoknak májusban. Megünneplik az anyák napját, májusben fellép a Pegazus színház, a hónap végén gyermeknapot tartanak bábszínházzal. A júniust a pedagógusnap nyitja. Trianon-emlékünnepséget rendeznek negyedikén, a helyi tánccsoportok táncgálán mutatják be az elmúlt egy évben tanult koreográfiákat. A hónap végén kiállítás nyílik a helyi alkotók műveiből. Köszöntik a közalkalmazottakat, a köztisztviselőket. A háromnapos Jakab-napi fesztivált július végén rendezik a tervek szerint múzeumi, kávéházi esttel, éjszakai filmvetítéssel, Cseh Tamás-emlékkoncerttel. Augusztusban Kistérségi nap is lesz, szeptemberben Berecz András tart előadást, a hónap végén Himfy Fesztivált rendeznek szürettel, Kisfaludy- vacsorával, irodalmi esttel, kiállítással. Októberben a Múzeumok őszi fesztiválján kiállításon mutatkoznak be múltbéli arcok.

A Kisfaludy-szüretet nagy érdeklődés kísérte Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Megünneplik az idősek világnapját, emlékeznek az aradi vértanúkra, író–olvasó találkozóra érkezik Grecsó Krisztián és Vig Balázs. A nemzeti ünnepet, a Márton- napot is megtartják és Mikulás-várót terveznek.

Előadást tart november közepén Horváth Gergely Krisztián, decemberben újra lesz Betlehem-kiállítás, nem maradhatnak el az adventi gyertyagyújtások, és a hónap közepére tervezett hagyományos jótékonysági rendezvényt szintén szervezik. Kórushangverseny, előszilveszter és újévi koccintás szerepel még az év végi programok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában