Közösséggé értek a hitben

2018.05.23. 17:38

Tizennégy fiatal erősítette meg hitét Pápán

Konfirmációi ünnepséget tartott a Pápai Evangélikus Egyházközség pünkösd vasárnap, melyen tizennégy fiatal erősítette meg hitét.

Laskovics Márió

Polgárdi Sándor esperes a tizennégy konfirmandussal az evangélikus templomban Fotó: Pápai Evangélikus Egyházközség

A konfirmáció hitben való megerősödést jelent. A múlt vasárnap konfirmációi vizsgán adtak számot ismereteikről a Pápai Evangélikus Egyházközség konfirmandusai. Pünkösd az egyház születésének ünnepe, melyen Péter pünkösdi prédikációja alapján elhangzott, hogy az ünnep ajándéka a megtérés és a közösségbe való tartozás – tudtuk meg Polgárdi Sándor esperestől.

Polgárdi Sándor esperes a tizennégy konfirmandussal az evangélikus templomban Fotó: Pápai Evangélikus Egyházközség

– Ebben a tanévben tizennégyen készültek az első vallomástételre. Nemcsak bibliaismeretet, hanem egyháztanítást, egyháztörténetet is tanultak. Ezek mellett megismerték az énekeket, saját gyülekezetük történetét és életét. Örvendetes, hogy a felkészüléssel párhuzamosan egy közösség is épült. Az evangélikus templomban tartott ünnepi istentiszteleten mindenki külön igei áldást kapott, majd a lelkész és a nagy, ünneplő gyülekezet együtt könyörgött a fiatalokért és a Szentlélek munkájáért. Végül a gyónás után részesülhettek az úrvacsorában, s minden evangélikussal vallották, hogy Jézus Krisztus valóságosan jelen van az ő testében és vérében – számolt be a Naplónak Polgárdi Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában