Kreatív

2017.09.12. 12:00

Aranykezű asszonyok varrják a legszebb kislődi terítőket

A hat éve működő Aranykezek Foltvarró Csoport a nyári szünet után a napokban már folytatja működését.

Tóth B. Zsuzsa

A klub vezetője, Magdi mindig új technikákat tanít a tagokna

A csoport vezetője, Bódis Zoltánné Magdi elmondta lapunknak, hogy a csoport kilenc tagjának szinte mind-egyike helyi. Kéthetente találkoznak, olyankor együtt szabnak-varrnak, a csoport vezetőjétől új technikákat tanulnak.

A kislődi aranykezű asszonyok patchwork-csoportjának legutóbbi kiállítása is nagy sikert aratott Fotó: Györkös József

Rendszeresen készítenek tombolatárgyakat a település jótékony célú rendezvényeire, így támogatják a helyi óvodát, iskolát. Az eltelt idő alatt a régi tagok mindegyike megtanulta az alaptechnikákat, de az év közbeni foglalkozásokat vidéki, közös varrások is színesítik. Más alkalmakkor profi varrót hívnak, hogy újabb mesterfogásokra tanítsa a csoport tagjait. Baloghné Gombóc Ágitól a sablonnal való szabást tanulták meg, és azt, hogy mennyiféle blokkot, majd használati tárgyat varrhatnak mindössze egyetlen sablon segítségével. Egy márkói képzésen az iránytű- minta készítését sajátították el, oda újra készülnek, hogy még inkább gyarapíthassák tudásukat.

A klub vezetője, Magdi mindig új technikákat tanít a tagokna

A csoportvezető a továbbképzéseket követően a csoport tagjainak átadja a tanultakat, így készül majd hátizsák és piperetáska. Tavaly háromnapos tábort is szerveztek a környékbelieknek, ott voltak például a tapolcai foltvarró csoport tagjai is. Az idei nyáron a helyi falunapon mutatták be legújabb táskáikat, terítőiket, használati tárgyaikat. Neszesszereket, falvédőket, ágytakarókat varrnak,

de az ünnepek közeledtével gyertyatartót, húsvétra tojástartót, nyulat készítenek. Az idei karácsonyra a falu karácsonyfájára szaloncukrokat varrnak majd.

A település vezetése hellyel és anyagi segítséggel is támogatja a csoportot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában