fotókiállítás

2017.09.28. 12:30

Fekete, fehér, fény és árnyék

Úton címmel nyílt meg Stéger Ági fotókiállítása a Pétfürdői Művelődési Ház és Könyvtárban.

Szabó Péter Dániel

Kálmánfi Gábor méltatta a megnyitón az alkotót, Stéger Ágit Fotó: Szabó Péter Dániel

Végvári Gábor, a várpalotai zeneiskola tanárának fuvolajátékát követően Angeli Katalin, a házigazda közösségi ház vezetője köszöntötte a megjelenteket s méltatta egykori kollégáját, Stéger Ágit.

Kálmánfi Gábor méltatta a megnyitón az alkotót, Stéger Ágit Fotó: Szabó Péter Dániel

A jelenleg a Várpalotai Hírcentrum munkatársaként dolgozó szerkesztő-riporter alkotásairól és fotózáshoz való viszonyáról már Kálmánfi Gábor újságíró, az Alsóörsi Eötvös Károly Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója beszélt. Elmondta, a kiállításon az érdeklődők bepillantást nyerhetnek abba, hogy Ági milyen úton jár a fotográfia terén. A kiállított képek nem véletlenül fekete-fehérek, ennek is jelentése van. Ahogy annak is, hogy címet sem kaptak az alkotások. Stéger Ági ugyanis ezzel sem szerette volna befolyásolni, keretek közé szorítani a szemlélődőket.

– Mindig is kedveltem a fekete-fehér fotókat, s ez az évek során csak erősödött. Ezúttal azért is fontos ez a színvilág, mert a fény és az árnyék viszonya igen nagy hangsúlyt kap a felvételeken. Ráadásul úgy gondolom, ha egy kép fekete-fehér, akkor az erős színek nem válnak zavaróvá s nem viszik el a figyelmet a kompozícióról – mondta el kérdésünkre Ági, akinek fotói közül több is különböző utazások alkalmával készült.

A kiállítási anyagban viszont az útnak több jelentése is megfogalmazódott. Emberileg és szakmailag egyaránt régóta úton van, vélekedik az alkotó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában