múzeumok hónapja

2017.10.26. 11:37

Kedvezménnyel a porcelán világába

Fél áron látogathatják meg megyekártyával rendelkező olvasóink október 28-án, szombaton a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Porcelanium Látogatóközpontját.

Molnár Sándor

Prépost Ágnes porcelánfestő kínai jellegű mintát fest a Minimanufaktúrában Fotó: Molnár Sándor

A Pannon Lapok Kiadói Kft. a megyekártyaprogram keretében októberben meghirdet-te a Múzeumok hónapja elnevezésű sorozatot, amelyben a PLT-megyék múzeumait és látogatóközpontjait olcsóbb jegyekkel tekinthetik meg az érdeklődők.

Szombaton 9.30 és 18 óra között jelentős kedvezménnyel látogathatnak el olvasóink a Porcelanium Látogatóközpontba, ahol a Minimanufaktúrában és Porcelánművészeti Múzeumban a porcelánok világába tehetnek kirándulást.

Prépost Ágnes porcelánfestő kínai jellegű mintát fest a Minimanufaktúrában Fotó: Molnár Sándor

A Minimanufaktúrában a Herend-film megtekintését követően idegenvezetők kísérik körbe a vendégeket. A Manufaktúra kicsinyített mása ez, az ősi tudás hona: itt öltenek testet a filmen látottak és hallottak. A porcelánkészítés rejtelmeibe pillanthatnak be itt a látogatók, és a Herendi porcelán születésének minden mozzanatát nyomon követhetik: a korongozás, a porcelánrózsa-készítés, a kosárfonás éppúgy megtekinthető, mint a művészi porcelánfestés.

Aki pedig – ha csak rövid időre is – maga is porcelánkészítő mesterré szeretne válni, kézbe foghatja a nyers porcelánmasszát vagy a festőecsetet, a műhelyek teret adnak az alkotásnak.

A világ legnagyobb herendi kincsestára a Porcelánművészeti Múzeum, amelynek állandó gyűjteményes, valamint minden évszakban megújuló időszaki kiállításai bemutatják a manufaktúra fejlődéstörténetét.

A Minimanufaktúra és a Porcelánművészeti Múzeum együtt, kombinált belépővel, megyekártyával fél áron látogatható ezen a szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában