Etűdök mindenfélére

2017.10.08. 09:00

Kulcsár Ágnes egyszerre festőművész, grafikus, tipográfus és keramikus

A sokféleség több síkon is tetten érhető Kulcsár Ágnes kiállított munkáin – hangzott el a tárlat megnyitóján a Pannónia kulturális központban a minap.

Őrsi Ágnes

Kulcsár Ágnes festőművész napot idéző, játékosan színes, lopótökből készült alkotásával a kiállításmegnyitón Fotó: Penovác Károly

Ha nem hullt volna ránk az eső vigasztalan szürkesége, a Pannónia Kulturális Központba igyekvő érdeklődők biztosan megálltak volna örülni a kisvárosi főtér őszi pompájának. A kinti, rózsaszíntől „ökörvér”-pirosig, tüzes bordóig táruló virágszínek, a korábban zöld levelek ezerféle árnyalati változása mintha élő hátteret adott volna a pannóniabeli tárlatnak, hiszen október 3-án ott nyílt Kulcsár Ágnes festőművész kiállítása.

Kulcsár Ágnes festőművész napot idéző, játékosan színes, lopótökből készült alkotásával a kiállításmegnyitón Fotó: Penovác Károly

A nyitóesemény így is telt házas lett, merengő, elgondolkodó látogatókkal, akiket, igazodva a hangulathoz, Hajdu István pánsípművész műsora tett még befogadóbbá.

Az alkotót és a tárlatot Czuczor Sándor nyugalmazott gimnáziumi igazgató, az EU jószolgálati nagykövete ajánlotta a vendégek figyelmébe, kiemelve, hogy mennyire találó az alkalomhoz választott cím: Etűdök mindenfélére. A sokféleség ugyanis több síkon is tetten érhető Kulcsár Ágnes kiállított munkáin. Vannak grafikák, festmények, linómetszetek, kerámiák, textilképek, játékosan színes objektek lopótökből, térkompozíciók. Itt egy Botticelli-nőalak sejlik át a barnás árnyalatok között, Nakonxipán főura és fő szolgálattevője, Gulácsy Lajos kacsint ránk a portrétáron keresztül, és álldogálunk egy ideig a kerámialapok előtt, keresve az angyalt Ninive fölött. Reich Károly mosolyogna – talán – az őt is idéző aprólékos technikán, a zöldeken, a virágokon, a foltvarrásra emlékeztető képi megoldásokon. Ahogy megnyitójában Czuczor Sándor összefoglalta, a Veszprémi Művész Céh most kiállító céhmester asz-szonya egyszerre festőművész, grafikus, tipográfus, keramikus, kiállításrendező, és minden minőségéből kap egy mediterrán etűdnyit, aki válaszol a meghívásra, és elindul, hogy találkozzon a tavaszt is rejtegető, napfényt is csillogtató, komoly és vidám képekkel, tárgyakkal. Kulcsár Ágnes festőművész kiállítása a hónap végéig látogatható Balatonalmádiban, a Pannónia Kulturális Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában