Vidámság

2017.10.02. 10:00

Szüreti mulatság Tapolcafőn

Az alkalomhoz illő vidám, színpompás díszekkel, kellékekkel tarkított, egész napos szüreti mulatsággal köszöntötték az őszt a Pápához csatolt településen.

Polgár Tibor

A szüreti motívumokkal díszített felvonulás remek hangulatban telt Fotó: Polgár Tibor

A Tapolcafői Kertbarátkör mindig nagy népszerűségnek örvendő rendezvénye a hagyományoknak megfelelően a helyi szőlőhegyen kezdődött szombaton késő délelőtt. Innen indult a falun keresztülhaladó felvonulás szüreti motívumokkal díszített lovaskocsikkal, traktorokkal, illetve többen gyalogosan, lóháton vagy éppen autóval kísérték a menetet. Több ház előtt is megállót tartottak a felvonlók, akiket a lakók itallal és harapnivalóval vendégeltek meg. Az egyes porták elé kihelyezett legötletesebb dekorációkat külön díjazták a szervezők.

A szüreti motívumokkal díszített felvonulás remek hangulatban telt Fotó: Polgár Tibor

Délután a település játszóterén folytatódott a mulatság. Felléptek a tapolcafői óvodások, a helyi nyugdíjasklub és a Forrás Népdalkör tagjai, továbbá a közönség tapsolhatott a Bakonyjákói Ifjúsági Tánccsoportnak, a Homokbödögei Néptánccsoportnak, a Nagydémi Nagyik Klubjának, a Gráciáknak, illetve énekelt Kossuth Gergő és Horváthné Szabó Andrea. A játszótéren többek között szőlőből, almából, pogácsából lehetett csemegézni, valamint bográcsban készült ételeket kínáltak a jelenlévőknek, miközben méz- és borkóstolásra is lehetőség nyílt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában