Hangverseny

2017.12.20. 14:32

Karácsonyra hangoltak Bakonyjákón

Tizennegyedik alkalommal szervezte meg a Szentháromság-plébánia a helyi fellépőknek bemutatkozást biztosító adventi hangversenyét.

Laskovics Márió

Adventi hangversenyt tartottak a helyi Szentháromság-templomban szombaton a plébánia szervezésében. Rudi Péter plébános elmondta, a 2004 óta megvalósuló koncert az ünnepre való lelki felkészülést segíti. Az ünneplésre idén az is okot adott, hogy felajánlásokból a bakonyjákói plébánia és fíliái, Farkasgyepű és Németbánya, egy elektromos zongorával, a helyi óvoda pedig egy okostelevízióval gazdagodott. Ezeket a plébános meg is áldotta a rendezvényen, ami Maróti Lászlóné népi iparművész köszöntésével kezdődött. A kislődi fafaragó asszony vallási ihletésű alkotásait, pásztorfaragási motívumkincseit számos kiállítás után a templomba látogatók is megcsodálhatták.

A hangverseny a helyi óvodások műsorával vette kezdetét, majd az 1998-ban alakult, Takácsné Tompos Rita vezette Bakonyjákói Nefelejcs Vegyeskar ajándékozta meg a közönséget adventi és karácsonyi dalokkal. A városlődi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola növendékeinek énekes-zenés, verses összeállítását követően Schlecht Benedek és Ábrahám Máté harmonikások zenéltek.

Az új elektromos zongorát méltón felavató Nyőgér Józseftől megtudtuk, általános iskolás korában négy évig tanult a hangszeren, majd klarinétozás után az utóbbi években tért vissza a zongorához, és vállal fellépéseket főként a veszprémi Pannon Egyetemen. A koncerten két Chopin-keringővel kápráztatta el a hallgatóságot.

Az öt éves, tizenegy tagú városlődi Heimatklang dalkör zárta a fellépők sorát, a programot pedig közös éneklés és szeretetvendégség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában