Balladák a gobelinek bársonyában

2018.03.22. 15:00

Fiatal művészek estjét hallgathatták a zirciek

Magasfokú kulturális élményben lehetett részük azoknak, akik ellátogattak a Látogatóközpont Gobelin-termébe.

Kelemen Gábor

Fotó: Kelemen Gábor/ napló

A Színház és Filmművészeti Egyetem és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóinak előadásában Arany János és Kodály Zoltán emlékét idéző balladaestet szervezett a Magyar Kodály Társaság és a Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontja.

Fotó: Kelemen Gábor/ napló

A szép számban összegyűlt vendégeket Nagy Tiborné Nyári Ágnes pedagógus, a Magyar Kodály Társaság országos elnökségi tagja köszöntötte.

A mintegy kétórás műsor első részében Arany János két történelmi tárgyú balladáját Kodály Zoltán ugyancsak történelmet idéző, balladai hangvételű, illetve históriás énekekre emlékeztető feldolgozásai keretezték. A második részben a székely balladák feldolgozásai mellé Aranytól szinte kizárólag népi témájú balladákat társítottak, egy-két kivételtől eltekintve.

Segítségül hívták a képzőművészetet is, az Arany-balladák illusztrátorainak fametszetei más alkotók képeivel együtt méltónak bizonyultak ahhoz, hogy a verses-énekes műsor vetített hátteréül szolgáljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában