Rockzenekarok versenyeztek

2018.04.19. 07:00

Kilenc banda mutatkozott be a második Élő-Zene Tehetségkutatón

A soproni Plastic Ocean nevű együttes nyerte a napokban tartott második Élő-Zene Tehetségkutatót.

Marton Attila

A Rocket Mode zenekar különdíjban részesült, videoklip-forgatást nyertek. Fotó: Balogh Ákos

A versenyt az országos Öröm a zene tehetségkutató programsorozat részeként szervezte meg Veszprém megyében az Élő-Zene Egyesület és az Új Nemzedék Veszprémi Közösségi Tere.

A kiírásnak megfelelően a térségben működő zenekaroknak egy saját dalt kellett elküldeniük a szervezőknek, és a zsűri által legjobbnak ítélt tíz előadót hívták meg a balatonalmádi döntőbe – tájékoztatta lapunkat Piltman Balázs, az Élő-Zene Egyesület elnöke.

A napokban tartott döntőben végül kilenc banda mutatkozott be a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban. A poprocktól a metálig sokféle zenei stílust képviseltek az együttesek, amelyeknek három szerzeményt kellett előadniuk. A fellépőket diák és szakmai zsűri értékelte: előbbiben az Új Nemzedék veszprémi munkatársai kaptak helyet, utóbbit Andrásik Remo zenész, a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára vezette, a grémium tagja volt még Molnár Csilla zenei menedzser, Cserteg István kulturális szakember és Szűcs Krisztián zenepedagógus.

A szakmai zsűri, tagjai: Cserteg István kulturális szakember, Szűcs Krisztián zenepedagógus, Molnár Csilla zenei menedzser és Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, a zsűri elnöke Fotó: Balogh Ákos

 

A győztes zenekar a soproni Plastic Ocean lett. A valamivel több mint egy éve működő banda részt vehet októberben a Budapest Music Expo keretében megrendezendő Öröm a zene-döntőn. Ezen a Kárpát-medencében rendezett 25 tehetségkutató győztese mutatkozik be, az első helyet elért együttes hárommillió forintot kap.

A Rocket Mode zenekar különdíjban részesült, videoklip-forgatást nyertek. Fotó: Balogh Ákos

A balatonalmádi versenyben második helyen végezett a Kicsi a világ zenekar, harmadik helyezett lett az October Sun. További díjazásban részesült a FeedBack, a BioRock Company, a Rocket Mood és a Kalapkabát zenekar, az Újfalusi Gábor-díjat a Kicsi a világ zenekar kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában