irodalmi műsor

2018.04.12. 07:00

Összekovácsolt sokszínűség Ősin

A 2004 óta alkotói közösségként, szellemi és lelki kovászként együtt tevékenykedő Ősi Kovács Alkotóműhely adott irodalmi műsort a városi könyvtárban.

Laskovics Márió

Az Ősi Kovács Alkotóműhely adott igényes, verses-zenés műsort a költészet napján a Jókai Mór Városi Könyvtárban. A megjelenteket Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselő köszöntötte, s elárulta, a közelmúltban könyv jelent meg a műhely tagjairól, verseik antológiájaként Összekovácsolt sokszínűség címmel. Majd ennek, általa írt előszavából idézve méltatta a csoportot:

– Egy olvasás és könyv nélküli, csupán a látással és hallgatással, a képre és reklámra szűkített szellemi világ kísért. E világban reménykeltő, hogy vannak még az igazért, a jóért, a szépért, vagyis az irodalomért, művészetért munkáló magyar emberek. Óriási jelentőségű, hogy léteznek „virrasztóként”, „mécsként” működő vidéki, emberi, alkotói kis közösségek, mint az Ősi Kovács Alkotóműhely.

Az irodalmárokat, festőket, grafikusokat, fotósokat, énekeseket, zenészeket tömörítő, kilenctagú egyesületet Erdődi Maya költő mutatta be. Elmondta, a műhely 2004 óta működik Ősi községben, Kovács Imre festőművész vezetésével, azóta segítik egymást. Várják soraikba a csatlakozni szándékozó alkotókat. Saját lírájában az élet apró csodáiról, azok, valamint a zene keltette érzéseiről ír. Habár egyénenként is alkotnak a mindennapokban, mégis nagyobb értéke van, ha együtt léphetnek fel. Örömmel vállalják a felkéréseket.

A műsorban – Böjte Márton, Erdődi Maya, Kovács Mónika, Ladányi Maya, Tóth-Göndöcs Ildikó – saját verseiket adták elő, Erdélyi Tibor pedig ismert poétáink költeményeit szavalta el mély átéléssel; helyenként zenei kísérettel, illetve elhangzott néhány könnyűzenei, lírai dal is a zenész szekció – Rács Richárd és legújabb tagjuk, Slemmer Zoltán – révén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában