európai virágos városok

2018.04.16. 07:15

Festményekkel készülnek a versenyre a veszprémi gyerekek

Különleges alakzatokból formálódó színpompás virágokat festettek azok a kisiskolások, akik részt vettek a Művészetek Háza és a Szín-Vonal Művészeti Iskola közös programján.

Sági Ági

- Veszprém tavaly kategóriájában megnyerte a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt, és idén indulhat az Európai virágos városok versenyén. Itt nem csak a közterek szépségét, virágosságát értékelik majd, hanem a fenntarthatóságot, a környezeti nevelést és a lakosság bevonását a versenybe. Ezen szempontok szerint szerveztük meg a mai festészeti akciót – hangsúlyozta Jakab Ibolya, a veszprémi önkormányzat marketingmenedzsere.

A Szín-Vonal Művészeti Iskola ebben a tanévben már Veszprémben is tart alapfokú művészeti oktatást. A gyerekek felnőtt színezők inspirálta ceruzarajzokat készítettek. A dús mintákat csoportokban dolgozva, aprólékosan, az egész felületet kitöltve temperával festették ki.

- Gyakran tartunk múzeumpedagógiai programokat, most is szívesen csatlakoztunk a felkészüléshez az Európai Virágos Városok versenyére. Ezt a programot alapvetően a Vass László Gyűjteményben tartottuk volna, de olyan sok gyerek jelentkezett, és olyan szép tavaszi idő van, hogy kijöttünk a kertbe – mondta el érdeklődésünkre Dohnál Szonja, a Művészetek Háza munkatársa.

A festészeti akció végén a gyerekek apró ajándékokat is kaptak Fotó: Sági Ági

Az Európai virágos városok versenye kilenc ország huszonötezer települését és több mint ötvenmillió lakosát tudhatja maga mögött. A tavalyi versenyen Tihany arany-, Kaposvár ezüstérmet nyert. A zsűri június végén érkezik majd Veszprémbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában