Helyi fiatalok írták és mutatják be az új musicalt

2018.05.16. 16:00

Az Engedjük el! című musical korunk problémáival foglalkozik a fiatalok és a zene nyelvén

A Honeybeast együttessel együttműködve 18 dalukat dolgoztuk fel a musicalben – mondta el Magyar János, a Fortuna Színjátszó Egyesület elnöke, a musical rendezője a friss előadás kapcsán tartott sajtótájékoztatón a Hangvillában szerdán.

Leitner Vera

Fotó: Pesthy Márton/napló

Az előadást létrehozó csapat 2004-ben jött létre Eplényi Ifjúsági Színjátszó csoport néven és 2011 szeptemberében vált egyesületté. A jelenleg Fortuna Színjátszó Egyesület néven, tizenhét fővel működő csapatból tizenketten lépnek színpadra a Hangvillában június 8-án 19 órakor Engedjük el! című musicaljük bemutatóján. Az egyesület tagjai elhivatottságból, szabadidejükben foglalkoznak tánccal, zenével, színjátszással, palettájukat számos előadóművészeti műfaj színesíti, ám ez az első alkalom, hogy saját szöveggel, történettel bíró, kétfelvonásos nagymusicallel állnak a közönség elé. A Fortuna Színjátszó Egyesület tavaly készítette el a produkciót a nagy sikerű Honeybeast együttes dalainak felhasználásával, a zenéhez Bíró Kristóf és Magyar János közösen írt szövegkönyvet.

Fotó: Pesthy Márton/napló

Az előadást az egyesület 14 éves kor felett elsősorban a 18–40 éves korosztálynak, a Honeybeast munkásságát kedvelőknek, illetve mindazoknak ajánlja, akiket foglalkoztat korunk nagy kérdése: vajon az emberi kapcsolatok fontossága végleg leértékelődik a XXI. században? A musical a színház, a hírnév, a kudarc, a halál és a szerelem színpadon újra és újra előkerülő, ám aktualitásából soha nem veszítő témaköreit járja körül.

Fotó: Pesthy Márton/napló

Az Engedjük el! első bemutatóját az eplényi szabadtéri színpadon tartotta a Fortuna Színjátszó Egyesület tavaly augusztusban, ám a darab azóta tovább alakult, az ott felmerült kérdéses pontokat tovább finomították, így június 8-án egy részeben megújult, immár végleges változatát tekinthetik meg a nézők az Engedjük el!-nek. Az előadás rendezője Magyar János, a főbb szerepekben Bach-Izsa Rengina dzsesszénekesnő, Birkás Zsófia, a Pannon Egyetem hallgatója, Fiskál Diána, a zirci III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és AMI tanulója, illetve egy meglepetésszereplő is látható lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában