Irodalom a Somlón

2018.07.31. 14:00

Emlékezetes délutánon vettek részt az ajkai szépírók

Az Ajkai Szépírók Asztaltársasága Fábián Sándor költőtársuk és családja meghívásának tett eleget. A szerencse is melléjük állt, kellemes időben élvezhették a vendéglátást és a kellemes helyet, a Somló hegy nyújtotta panorámát.

Borsos Renáta

Tartalmas délutánt töltöttek el a szépírók, tagtársuk, Fábián Sándor meghívására

Fotó: Oravecz Edit

D. Makkay Mária élménybeszámolójából megtudtuk, a nyári lak kedves miliőjében valóságos kulináris élményt jelentett elfogyasztani a szabad tűzön készített ételt.

Tartalmas délutánt töltöttek el a szépírók, tagtársuk, Fábián Sándor meghívására Fotó: Oravecz Edit

– A Somló, mint mindig, most is fenséges volt, mint egy hatalmas török szultáni sátor, szemérmesen rejtegetett gyümölcseivel – fogalmazott stílusosan költői képekben Mária. A tartalmas délutánon a gasztronómiai kalandozás bőven engedett teret egy jóízű beszélgetésnek is. Könnyed és megrázó témák egyaránt szóba kerültek. Különösen nagy hatással volt mindenkire Horváth Sándorné Pannika személyes története, amelyben a vörösiszap-katasztrófa emlékeit idézte fel.

Az elhangzottakra Fábián Sándor, egyik tagtársuk, Józsa Károly által írt verssel válaszolt. Az örömteli közösségi együttlétet a szépírók vezetője, Oravecz Edit zárta köszöntőjével.

A vezető a csoport nevében apró ajándékkal hálálta meg a szívélyes vendéglátást, végül közösen bebarangolták a példás alapossággal gondozott kertet és a szépen megművelt szőlőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában