Történelmi játékok

2018.07.06. 07:00

Minden érdeklődőt várnak a Hegy napjára

A bajvívó magyarok világába kalauzolják el az érdeklődőket Pápán a Hegy napján. Az eseménynek július 14-én, szombaton a Hagyományok Hegye ad otthont.

Polgár Bettina

Idén is része lesz a programnak a kilátó megmászása fotó: archív/Polgár Tibor / Napló

A rendezvény napján 14 órától a tábori életbe nyújtanak betekintést, majd 15 óra után, a részt vevő csapatok bevonulását követően Kovács Zoltán országgyűlési képviselő mond köszöntőt és Tóth Tihamér, a Vértes Egyesület elnöke nyitja meg az eseményt.

Idén is része lesz a programnak a kilátó megmászása Archív fotó: Polgár Tibor / Napló

15.30-tól lovas vetélkedőt láthatnak a program vendégei a Pápai Huszáregyesület közreműködésével, valamint foglalkoztató játékok biztosítják a kikapcsolódást a Vértes Egyesület, a Szarvaskör Egyesület, a Hagyományok Hegye Egyesület és a Delta Íjászegyesület jóvoltából. 16.30-tól egyebek mellett középkori bajvívók küzdelme, török íjász- és hastáncbemutató, lovasíjász-bemutató, illetve középkori fegyverek szemléje alkotja a programot.

A Sub Rosa zenekar műsora 18.30-kor kezdődik, valamint csatajelenet, népzene és néptánc ugyancsak vár a közönségre. Az esemény kísérőprogramjaiként többek között íjászat, jurtakiállítás, lovaglás és kézműves-foglalkozás színesíti a napot, illetve a kiáltóba is felmehetnek az érdeklődők. Emellett ízletes étel- és italkínálattal is készülnek a Hegy napján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában