Sokszínű kultúrprogram

2018.08.13. 07:00

A hajmáskéri falunapokon jól szórakozott a település apraja-nagyja

Jubilált a Hajmáskéri falunapok, huszonötödik alkalommal ünnepelt együtt hétvégén a település apraja-nagyja.

Leitner Vera

A Fourtissimo együttes belopta magát a közönség szívébe, fülébe

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Köbli Miklós polgármester és Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője együtt nyitotta meg a huszonötödik Hajmáskéri falunapok rendezvényt pénteken a Muzeális Kiállítóhelyen, ahol Veiland Melinda és Csermák Zsolt közös zenés műsorát követően egy új kiállítást is bemutattak.

A Fourtissimo együttes belopta magát a közönség szívébe, fülébe
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A frissen nyílt tárlat a településről készült képeket, dokumentumokat, valamint helyi alkotók műveit tárja az érdeklődők elé, így péntek óta Lencséné Nagy Ida papírfonásai és Magó Petra Illusztrációk címmel kiállított munkái láthatók a Muzeális Kiállítóhelyen. Péntek este a Fourtissimo együttes és Majsai Gábor közös, electroszvinges gyökerekből táplálkozó, pezsgő ritmusú koncertje alapozta meg a hangulatot, majd az Emerton-díjas Szatmári Orsi lépett a színpadra. Őt előbb a Flashback, aztán a Fillmore EST követte, végül retró diszkóval zárult a rendezvény első napja.

Az időjárás miatt némileg átalakult a program szombaton, így az első falunapi gyermekfutóversenyt másnap, vasárnap reggel, a dél­előtti gyerekműsorokat pedig még szombaton kora délután rendezték meg; Kalandozás Bohóciában címmel Dominek Anna és Módri Györgyi mesejátékát, illetve Andi bohóc műsorát tekinthette meg a fiatal közönség, de kézműves-foglalkozások, lovaglás, íjászat, hadtörténeti akadályverseny is gazdagította a programot. Szeles József és Dominek Anna borra hangoló nótaesttel, helyi művészeti csoportok pedig néptánccal, népdalokkal járultak hozzá a jó hangulathoz, este a Pa-Dö-Dő, Gyurcsik Tibor és a Retro Party Koktél Band lépett színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában