Rozmaring fesztivál

2018.08.16. 07:00

Sokszínű vigadalom ezúttal Városlődön

Immáron hatodik alkalommal a falunapok keretében Rozmaring fesztivált tartottak a településen.

Borsos Renáta

A hajnalig tartó mulatságban a talpalávalót a városlődi sváb zenekar a Johann’s Kapelle és a Lohr Kapelle játszották Fotó: Györkös József

A péntektől vasárnapig tartó műsorfolyamban minden látogató megtalálta a számára tetszetős programot.

A hajnalig tartó mulatságban a talpalávalót a városlődi sváb zenekar a Johann’s Kapelle és a Lohr Kapelle játszották Fotó: Györkös József

A fesztivál ünnepélyes megnyitóját az idén 30 éves jubileumát ünneplő Német Nemzetiségi Tájház udvarán tartották, ahol a település polgármestere Csekényi István köszöntője után, ingyenes óránkénti tárlatvezetés, kézműves programok, süteménykóstoló várta a résztvevőket. A polgármester lapunknak elmondta, kiemelt köszönet illeti a képviselő testületi tagokat és a jegyző asszonyt, akik fáradhatatlan odaadással dolgoztak a rendezvény sikerének érdekében, idén is a hagyományos koncepciót követve. Az első este a fiataloknak szólt, pénteken fél kilenctől könnyed szórakozásként DJ Sterbinszky, DJ Pixa és DJ Döme szolgáltatták a zenét, az ifjúság örömére.

Másnap a gyerekprogramok várták a kicsiket. A délután megtekintették a Dzsungel könyve című mesejátékot, a Kincses Színház előadásában. Az ifjúságnak szólt még a Tündérkert daloló, interaktív zenés, énekes előadás H.Szabó Andrea előadásában. A felnőttek is élvezték a színházi világ különös atmoszféráját, az Orfeum Operett Musical Társulatnak köszönhetően. A hagyományőrzés jegyében a sváb kultúra életben tartása, tovább örökítésének hangsúlyozására sváb bált tartottak. A hajnalig tartó mulatságban a talpalávalót a városlődi sváb zenekar a Johann’s Kapelle és a vendég Lohr Kapelle játszották, igazi oktoberfest hangulatot varázsolva a szép számban megjelenteknek.

Vasárnap a szentmisén a hajdani szokást felelevenítve, házaspárok erősítették meg fogadalmukat, áldás kíséretében. Déltől, jó ebédhez szól a nóta címen, a cigánymuzsika került előtérbe, az Eszterházy Fesztivál Zenekarnak és Bódi Lajosnak köszönhetően. Fellépett Szóka Júlia operett primadonna. A folklór jegyében telt a további program egy része. Helyi nemzetiségi művészeti csoportok, többek között a Pergő Rozmaring Tánccsoport és a Heimatklang énekkar arattak nagy sikert. Az este folyamán fellépett a Régi Idők Zenekar, Tóth Tünde örökzöld slágerekkel és a Mokka zenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában