Tehetséggondozó program

2018.08.30. 07:00

Vizuális tanoda indul a múzeum raktárában

A Laczkó Dezső Múzeum a 2018–2019-es tanévben Múzeumi Vizuális Tanodát indít azzal a céllal, hogy a gyermekek vizuális készségeit és helyi művészeti értékek iránti nyitottságát fejlessze.

Leitner Vera

A tavalyi tanév sikeresen, színes alkotásokban gazdagon zárult a vizuális tanodában

Fotó: Penovác Károly / Napló

A 70 órás tehetséggondozó műhelymunka során tizenöt fiatal harmincöt alkalommal találkozik és alkot együtt a Tanulmányi Raktár foglalkoztatójában. A közös munka során fejlődik a diákok térbeli és vizuális érzéke. A program célja a tehetséggondozás és műalkotások létrehozása. A folyamatban a Laczkó Dezső Múzeum képzőművészeti gyűjteményének felélesztése, újragondolása is fontos szerepet játszik.

A diákokat a tehetséggondozó program szervezői a Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően idén ingyenesen tudják fogadni kreatív, képzőművészeti és muzeológiai témájú tanodában, amelynek helyszíne a Török Ignác utcai Tanulmányi Raktár. A tanodai szakkör a tanév során, illeszkedve a tanítási szünetekhez, minden héten csütörtökön 14.30-tól 16 óráig várja a lelkes 3–6. osztályos diákokat, az első foglalkozást szeptember 13-án tartják.

A tavalyi tanév sikeresen, színes alkotásokban gazdagon zárult a vizuális tanodában
Fotó: Penovác Károly / Napló

A jelentkezéssel kapcsolatos, valamint bővebb információ a múzeumban, Hajdu Franciska kulturális menedzsernél érhető el. A foglalkozássorozat drámajátékos ismerkedő feladatokkal indul, az év jelentős részében pedig elméleti és gyakorlati alkotó foglalkozásokat tartanak. A projekt utolsó harmadában kortárs veszprémi alkotókat kér fel a múzeum a foglalkozások megtartására, ezeket az alkalmakat műteremlátogatással kötik össze a szervezők. Ezen kívül a programok közé tartozik a csoportos kiállításlátogatás, a múzeum családi és gyermekrendezvényein való részvétel, valamint a Gombrich Mester Művészeti Tanodája programjaiba való bekapcsolódási lehetőség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában