jövőre jubilálnak

2018.09.13. 21:29

Minden fellépő nyertes lehetett a fűzfői fesztiválon

Fogyatékkal élőknek szerveztek összművészeti fesztivált a napokban.

Marton Attila

A fesztiválon számos műfaj képviseltette magát

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A Fogyatékossággal Élő Emberek és Barátaik Országos Kulturális Fesztiválját immár 24. alkalommal szervezték meg Balatonfűzfőn, a rendezvénynek ezúttal is a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár adott otthont. Hegedűs Józsefné, a programot szer­vező Mozgássérül­tek Veszp­rém Megyei Egyesületének elnöke kiemelte: a rendezvény lehetőséget nyújt a testi vagy szellemi fogyatékossággal élőknek arra, hogy közönség előtt mutassák be művészeti produkciójukat. A mozgáskorlátozott résztvevők mellett idén is bemutatkozott siket, látássérült és Down-szindrómás fellépő is.

A fesztiválon számos műfaj képviseltette magát
Fotó: Nagy Lajos/Napló

Marton Béla polgármester és Hegedűs Józsefné köszöntője után 43 produkciónak tapsolhatott a közönség. A rendezvényre több csoport az ország távoli megyéiből érkezett. A fesztiválon idén is számos műfaj képviseltette magát a vers- és prózamondástól a hangszeres zenén át a táncig. Az egyéni fellépők mellett számos művészeti csoport is színpadra lépett, összesen több százan vettek részt a programon. A fellépők műsorát zsűri értékelte és méltatta, helyezéseket azonban a hagyományokhoz híven nem osztottak ki, minden résztvevő nyertes, emelte ki a főszervező. A grémiumban idén Hegedűs Anita, a szervező egyesület képviselője, Oláh Jánosné, a Mozgássérültek Vas Megyei Egyesületének elnöke, Nagy Józsefné, a Győr-Moson-Sopron megyei egyesület elnöke és Császár Zsuzsanna pedagógus kaptak helyet.

Hegedűs Józsefné elmondta, több mint két évtizede főszervezője a rendezvénynek, amely jövőre ünnepli 25. évfordulóját. A jubileumi fesztivált szeretnék közös vacsorával és bállal ünnepelni.

A rendezvényen a programot moderáló Majorné Süveges Katalint születésnapja alkalmából tortával köszöntötték a résztvevők. A fesztivált a balatonfűzfői önkormányzat és a Balatonfűzfőért Alapítvány, valamint a MOVE Zrt. támogatta, míg Gróf Tibor, a művelődési központ igazgatója a helyszínt bocsátotta a szervezők rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában