szüreti felvonulás almádiban

2018.09.13. 21:36

Tovább éltetik a több évtizedes hagyományt

Vidám felvonulással és kulturális programokkal ünnepelték a szüret időszakát Balatonalmádiban a napokban.

Marton Attila

A szüreti menetet a kisbíró és a kisbíróné, valamint a fúvósok vezették

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Balatonalmádiban több mint két évtizedes hagyomány, hogy felvonulással ünneplik a szüretet.

A programot idén is a Vörösberényi Polgári Olvasókör szervezte, az egyesületet a Vörösberényi Fábián József Kertbarátkör és a helyi Nyugdíjas Klub is segítette. A mulatságba hívogató menet ezúttal is a Hagyományok házától indult, és a vörösberényi településrészt járták be a résztvevők. A menet elején a kisbíró és a kisbíróné, valamint a balatonfűzfői Irinyi Ifjúsági Fúvószenekar haladt Hégely Ákos vezényletével. Őket fogatok követték, majd a viseletbe öltözött táncosok és a lovasok következtek.

A szüreti menetet a kisbíró és a kisbíróné, valamint a fúvósok vezették
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A mintegy két kilométeres út során a felvonulásához útközben többen is csatlakoztak. A Hagyományok házához visszatérő menetet Sasvári-Mohos Mária, a Vörösberényi Polgári Olvasókör elnöke köszöntötte. Ezután Molnár Árpád zenélt tangóharmonikán, majd az érdeklődők megtekinthették a Balatonalmádi Néptáncműhely folklórműsorát. Varga József magyar nótákat énekelt, majd Navratyil Anikó énekét Navratyil János kísérte tangóharmonikán.

A házaspár műsora után a Borostyán Népdalkör produkciójának tapsolhatott a közönség. Az érdeklődők a szőlő feldolgozásának módjaival, a préseléssel és a taposással is megismerkedhettek, valamint megkóstolhatták a kemencében sült langallót és a hegy borát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában