Harry Potter

2018.09.05. 07:00

Varázslótanoncok gyűltek össze a várpalotai könyvtárban

Harry Potter-napot tartottak nemrég a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban. A rendezvénnyel a szervező intézmény munkatársai az olvasás fontosságára szerették volna felhívni a fiatalok figyelmét.

Szabó Péter Dániel

Patrónust is választhattak maguknak a fiatalok a „Harry Potter főhadiszállássá” alakult városi könyvtárban Fotó: Szabó Péter Dániel

Már a délelőtti órákban sokan ellátogattak a varázslatos világgá átalakított intézménybe, ahol a népszerű könyvhöz, s az abból készült filmhez kapcsolódó társasjátékokkal, feladatlapokkal, színezőkkel várták a családokat.

Patrónust is választhattak maguknak a fiatalok a „Harry Potter főhadiszállássá” alakult városi könyvtárban Fotó: Szabó Péter Dániel

– A Harry Potter-nap egy hónapok óta zajló rendezvénysorozat része. Tavaly szeptember óta ugyanis könyves játszóházat szervezünk a legkisebbeknek, illetve egy-egy ismert regényhez kapcsolódó témasarkot rendezünk be a könyvtárban. A kettőnek egyfajta ötvözete a mai nap, hiszen a Harry Potter-regény miatt többségében a fiatalabbak látogattak el hozzánk. Az összes ilyen jellegű rendezvényünk célja, hogy az olvasás fontosságára irányítsuk a figyelmet – mondta el Budai László, a könyvtár vezetője.

Munkácsi Leila, az intézmény munkatársa hozzátette, a könyvtárba belépők a kilenc és háromnegyedik vágányra érkeznek, ami kultikus részlete a könyvnek, s a Potter-univerzumnak. Az érdeklődők varázspálcát készíthettek, illetve patrónust választhattak maguknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában